Home Izdvojeno PREVELIKI GRIJEH “Zaslužili su da im se sudi jer su proslavili hrvatsku državu”

PREVELIKI GRIJEH “Zaslužili su da im se sudi jer su proslavili hrvatsku državu”

by Ante R.

Za javnost i narod potpuno neočekivano, ponovno je podignuta optužnica protiv proslavljenih Vatrenih Dejana Lovrena i kapetana i najboljeg igrača svih vremena Luke Modrića.
Optužbe se, kako je izvijestio DORH, odnose na njihove iskaze u slučaju Mamića i nogometnih transfera te navodno lažno svjedočenje ovog dvojca.
Što čeka proslavljeni dvojac i koji su koraci suda, izjavio je odvjetnik Zvonimir Hodak za DDnevno.hr.

“To je pravosuđe s posebnim potrebama. Uz najmanje i najblaže rečeno čudno objašnjenje u kojem piše da su oni izjavili da se ne sjećaju, a da bi se morali sjećati.
Zbog čega bi se netko morao sjećati? Konkretno se ovaj slučaj dogodio prije 7 godina. Sad bi se oni toga morali sjećati.
To je najblaže rečeno tragikomično ili to je slučaj koji je počeo kao ozbiljan, a završen je kao farsa. Dignuti optužnicu nakon toliko godina… Više se ni sudac ne sjeća što je pričao”, rekao je Hodak za Dnevno.hr.

“Čeka ih ponovno ispočetka odlazak pred istražnog suca, davanje obrana, a onda će duboka država već razmisliti, odnosno izmisliti što dalje.
‘Zaslužili su’ da im se sudi jer su proslavili hrvatsku državu. Ne bi nitko znao da imamo državu, a kamoli da imamo DORH da nas oni nisu proslavili”, rekao je Hodak.
“To je stvar u ovom slučaju samo pitanje policije, a ne DORH-a. Nema niti jednog, jedinog dokaza da im se dokaže krivnja za to.”, smatra odvjetnik.

A kako komentira da optužnica dolazi iz Osijeka gdje je nekoliko sudaca smijenjeno i kažnjeno zbog optužbe za korupciju, a za što je ih je direktno optužio Zdravko Mamić prepričavši kako ih je potkupljivao, objasnio je Hodak:

“To donosi Vrhovni sud. Vrhovni sud isto hoda po jajima, boje se da neko jaje ne pukne. Onda vraćaju sve žalbe. Pa nije Osijek jedini županijski sud u Hrvatskoj. Zašto je baš morao biti taj sud? Pitajte se”, zaključio je Hodak.

Nikola Kajkić: Luka Modrić-Dean Lovren!!! Davanje lažnog iskaza ili folklor srpskih obavještajnih službi preko svojih suradnika u DORH-u