Home Izdvojeno Prvo je smanjio vozni park i skresao plaće pročelnicima, a sada ide korak dalje! Evo što Tomašević još planira ostvariti u Zagrebu

Prvo je smanjio vozni park i skresao plaće pročelnicima, a sada ide korak dalje! Evo što Tomašević još planira ostvariti u Zagrebu

by Ante R.

Uvodi i natječaje za dobivanje ugostiteljskih kućica na Adventu, kako bi se stalo na kraj unosnim muljažama koje su dovele do uhićenja piše RTL

Najprije je smanjio vozni park i skresao plaće pročelnicima, a sada ide korak dalje s reformama u glavnom gradu. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević reže naknade vijećnicima gradskih četvrti i zaustavlja mjeru roditelj odgojitelj.

Uvodi i natječaje za dobivanje ugostiteljskih kućica na Adventu, kako bi se stalo na kraj unosnim muljažama koje su dovele do uhićenja.

Onako kako se delalo prije – sada više ne bu. Bez natječaja neće biti ni dodjele adventskih kućica:

”I u tom smislu smo išli na javni natječaj isključivo za vrijeme božićnih i uskršnjih praznika kad je najveća zarada na kućicama i zabranu davanja u podzakup”, rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Sami detalji razmatrat će se tijekom javnog savjetovanja. Ideju natječaja ugostitelji hvale, ali i traže sastanak s gradonačelnikom:

”Mi želimo da to bude transparentno, ali jednako tako želimo da se uvaži naš dugogodišnji rad i svih ugostiteljskih objekata koji doprinose razvoju centra tijekom godine. I kad je to branje vrhnja, da ne dolazi netko s Visa ili ne znam otkud, ubirat vrhnje u centru Zagreba”, rekao je ugostitelj Marin Medak.

I dok Grad planira raspisati natječaj do 1. listopada, zbog korone ugostitelji upozoravaju:

”Raditi to do 1. rujna ili 1. listopada, bez apsolutne dozvole Nacionalnog stožera, hoće li se to smjeti održati, po meni je suludo”, kazao je Medak.

A osim promjena oko dodjele kućica, Tomašević želi ispuniti predizborno obećanje i od rujna zaustaviti mjeru roditelj – odgojitelj:

”Što se tiče ovog prijedloga, on nikako ne zadire u postojeće korisnike. On se isključivo bavi zaustavljanjem prijave novih korisnika dok ne znamo još koji su efekti dosadašnje mjere”, rekao je Tomašević.

A što se tiče predizbornog obećanja Bandićeve stranke, da će škole stradale u potresu biti obnovljene i otvorene do rujna – od toga ipak ništa:

”Zašto je tome tako? Prvi je da su dana nerealna očekivanja od prethodne uprave”, kazao je zamjenik  gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet.

Pa bi tako većina stradalih škola trebala biti otvorena u prosincu, a ostatak u rujnu iduće godine. Već ove će gradski političari dobiti manje plaće, od pročelnika do vijećnicka gradskih četvrti i mjesnih odbora kojima se reže naknada i to za 40 posto.

”Više rada, manje naknade”, kazao je Tomašević.

Svi ti prijedlozi naći će se na dnevnom redu iduće skupštinske sjednice – 26. kolovoza.