Home Izdvojeno Radikalizirani Slovenac u Ljubljani prijetio da će se raznijeti, vikao ‘Alah je velik’

Radikalizirani Slovenac u Ljubljani prijetio da će se raznijeti, vikao ‘Alah je velik’

by Ante R.

U četvrtak navečer se u domu za azilante Vič u Ljubljani dogodio incident koji policija tretira kao teroristički čin. Muškarac je navodno prijetio da će se raznijeti. Specijalci su ga uhitili Kako neslužbeno doznaje 24ur, oko 23 sata u dom za azilante došla su dvojica muškaraca, a jedan od njih je navodno ušao u zgradu i prijetio da će se raznijeti, vičući ‘Alah je velik’. Drugi muškarac ga je čekao u autu.

24ur tvrdi da je muškarac koji je prijetio bio radikalizirani slovenski državljanin. Na licu mjesta intervenirala je specijalna jedinica policije koja je uhitila muškarca.

Radna skupina slovenske vlade za terorizam ovaj je tjedan privremeno podigla ocjenu terorističke opasnosti s niske na srednju. Ocijelini su da je ‘privremeno povećanje razine terorističke opasnosti nužno zbog aktualne zaoštrene sigurnosne situacije u Europi i na Bliskom istoku te brojnih poziva terorističkih organizacija na provođenje terorističkih i drugih nasilnih akcija u zapadnim zemljama’.

Podsjetimo, Slovenija je od subote najavila i uvođenje policijskih kontrola na granici s Hrvatskom i Mađarskom, tvrdeći da je razlog uvođenja te mjere i privremene suspenzije schengenskog režima opasnost od terorizma.