Home Izdvojeno Selak Raspudić: Zakon o obnovi je protuustavan

Selak Raspudić: Zakon o obnovi je protuustavan

by Ante R.

Selak Raspudić je u slobodnim govorima u Hrvatskom saboru podsjetila kako se, nakon potresa, utvrdilo da Sisak ne spada u potpomognuta područja, ustvrdivši kako su vladajući ponovno ‘zbrzali’ čineći oblik zakonodavnog nasilja i stvorili još jedan jednokratan prijedlog zakona kako bi ubacili Sisak.

Smatra kako time nisu pomogli Sisku i poslali poruku da je Sisak važan, nego će ga, kada im ne bude važan “izbaciti na prvoj krivini”.

Tražili smo da se uvrsti Sisak, Banovinu i ostala potpomognuta područja u kojima je ranije bio potres, a nije arbitrarno proglašena katastrofa, u kriterij socijalne pravednosti i jednakosti. Taj je kriterij odbijen jer to tada nije bilo politički oportuno, ocijenila je Selak Raspudić.

Poručila je građanima Siska, s obzirom na to da nisu podržali zakon u predloženom obliku, da su iz Mosta tražili da u zakon uđu svi postradali u potresu kao i oni koji će to moguće biti u budućnosti te da ih neće ostaviti i “baviti se prizemnom političkom protuustavnom kalkulacijom”.

Uvijek ćemo donositi zakone kakvi trebaju biti u skladu s ustavnim vrednotama, poručila je Selak Raspudić.