Home Izdvojeno Slovenska televizija prozvala Hrvatsku: Pogledajte koliko koštaju ležaljke. A tek sladoledni kup… Skuplji ste od svih!

Slovenska televizija prozvala Hrvatsku: Pogledajte koliko koštaju ležaljke. A tek sladoledni kup… Skuplji ste od svih!

by Ante R.

U emisiji 24UR, koja se svakodnevno emitira na slovenskoj televiziji POP TV, pušten je prilog o cijenama na hrvatskoj obali.

Točnije, požalili su se Slovenci da je ljetovanje u Hrvatskoj sada skuplje nego u Španjolskoj, Portugalu i Grčkoj, a cijene su, primijetili su, jako poskupjele ne samo u gostionicama i kafićima nego i u trgovinama. Za primjer su uzeli bosanskog influencera Mirzu Mustafagića iz BiH, koji je na TikToku objavio da je sladoledni kup u Opatiji platio čak 17 eura.

– Nakon što sam vidio koliko košta sladoled u Opatiji, morao sam sjesti, šokirao se influencer iz Bosne i Hercegovine, čiju je snimku na TikToku pogledalo gotovo milijun ljudi. Neki su se složili s njim, drugi podsjetili da je to bilo u hotelu s pet zvjezdica. Nije to jedini primjer visokih cijena koji su izdvojili Slovenci.

– Palačinka s namazom od lješnjaka, poslužena na plastičnom tanjuru, na Makarskoj rivijeri koštat će vas pet eura. Od 25 do 30 eura za ležaljke sa suncobranima, navode. – Ne samo gostima već je i Hrvatima polako dosta – iz dućana izlaze sve tanjih novčanika. Sve je skupo, ništa nije pojeftinilo, dodaju Slovenci, nakon čega su cijene u Hrvatskoj usporedili s drugim popularnim ljetnim destinacijama.

– Njemački savezni ured za statistiku izračunao je da, primjerice, u Turskoj noćenje u hotelu ili obrok u restoranu plaćaju 41 posto manje nego kod kuće, u Španjolskoj 26 posto, u Grčkoj 23 posto, u Hrvatskoj samo 18 posto manje nego u Njemačkoj. Što znači da im je ova druga najskuplja među spomenutim zemljama, piše 24ur, prenosi Jutarnji.

 

You may also like