Home Izdvojeno SPORTSKA IKONA AMERIKE Oduševljava Ameriku, ali Hrvatsku nije zaboravio: Ovim detaljem to je dokazao

SPORTSKA IKONA AMERIKE Oduševljava Ameriku, ali Hrvatsku nije zaboravio: Ovim detaljem to je dokazao

by Ante R.

Osvojio je šest Super Bowla i time postavio rekord američke lige. Rođen je u Tennesseeju, mnogi ga smatraju jednim od najboljih trenera NFL-a, a njegovi korijeni su – hrvatski. I on je na njih itekako ponosan.

 

Bill Belichick (69), dugogodišnji trener New Englanda, slavio je u nedjelju u gostima protiv Huston Texansa 25:22, a Bill je pred kamerama nosio jedan upečatljiv ”modni dodatak”.

Naime, na licu je imao zaštitnu masku i to ne bilo kakvu. Ova njegova imala je hrvatsku zastavu, šahovnicu i natpis “Hrvatska”.

 

Njegovi djed i baka Ivan Biličić i Marija Barković porijeklom su iz Draganića, odakle su 1897. emigrirali u Ameriku, ali on se pohvalio kako se u njihovoj kući uvijek govorilo hrvatskim jezikom, da mu sin ima hrvatsku tetovažu i da su svi zdušno navijali za vatrene na SP-u 2018. godine. –

 

U kući moje bake i djeda pa onda i u kući mojih roditelja govorilo se hrvatski. Bili smo u Zagrebu, posjetili i Draganić kao obitelj da vidimo i osjetimo odakle potječemo, gdje su nam korijeni. Moj sin Stephen ima hrvatsku tetovažu na ruci, svima nam je to jako bitno – rekao je Bill u dokumentarnoj seriji Hrvatske televizije, prenosi Večernji.