Home Gospodarstvo TODORIĆ LIKUJE Pao slučaj Agrokor? Visoki kazneni sud izbacio vještačenje iz sudskog spisa

TODORIĆ LIKUJE Pao slučaj Agrokor? Visoki kazneni sud izbacio vještačenje iz sudskog spisa

by Ante R.
Ivica Todorić

Visoki kazneni sud je odlučio da je knjigovodstveno-financijsko vještačenje KPMG-a Poljska, koje predstavlja ključni dokaz protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih, izbačeno iz spisa, objavio je RTL-ov portal Danas.hr, a u tekstu se zaključuje da je zbog toga pao slučaj Agrokor.

Time je Visoki kazneni sud potvrdio odluku Županijskog suda u Zagrebu da je vještačenje Ismeta Kamala za poljski KPMG, koje je plaćeno čak 1,3 milijuna eura, nezakonito. Kao što je otprije poznato, za vještačenje, inače najskuplje u hrvatskoj povijesti, koje je potpisala poljska podružnica KPMG-a Todorićeva obrana je tražila da se izdvoji iz spisa, tvrdeći da ga je Ismet Kamal radio samo u manjem dijelu, a da ga je u najvećem dijelu napravila hrvatska podružnica KPMG-a, pri čemu bi se radilo o sukobu interesa jer su u prošlosti radili za Ivicu Todorića, ali i tadašnju izvanrednu upravu Agrokora.

Todorića i njegovih 14 suoptuženika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna. Od toga je Ivici Todoriću, kako tvrdi tužiteljstvo, pribavljeno 923,6 milijuna kuna, a ostatak od oko 320 milijuna kuna nizozemskom Agrokor Investmentu BV.