Home Izdvojeno Todorić nakon ponovnog podizanja optužnice: Rezultat arbitraže pred ICSID-om u Washingtonu, koji se odvija, mogao bi koštati Plenkovića mjesta premijera

Todorić nakon ponovnog podizanja optužnice: Rezultat arbitraže pred ICSID-om u Washingtonu, koji se odvija, mogao bi koštati Plenkovića mjesta premijera

Županijsko državno odvjetništvo Zagreb ponovno je podignulo optužnicu u aferi Mjenice, ovaj put poboljšanu i izmijenjenu, kako su objasnili.

by Ante R.
Ivica Todorić

Riječ je o jednom od krakova afere Agrokor u kojem se 23 osobe predvođene Ivicom Todorićem terete za štetu od oko 18 milijardi kuna.  U ponedjeljak se oko toga oglasio i sam Todorić na Facebooku.

“VJERUJE LI DORH-u I PLENKOVIĆU U REPUBLICI HRVATSKOJ VIŠE NETKO?

Vezano uz kaznene prijave (pa i ovu vezano uz mjenice) protiv mene već po stoti put izjavljujem da je to notorna laž, nevjerojatna konstrukcija te hollywoodska montaža te će u konačnici KAZNENO ODGOVARATI upravo nalogodavci i izvođači ovih prljavih zločinačkih izmišljotina.

Plenković nije siguran za rezultat u predmetu: 1. Veliki Agrokor! 2. U procesu pred ICSID-om u WASHINGTON-u (arbitraža) koji se odvija. A rezultati tih procesa bi mogli Plenkovića koštati položaja premijera Republike Hrvatske. Sada Plenković preko ortaka, novih potrčka kao što je MALENICA, sa svojim timskim igračima u DORH-u, SOA-i, Katičićem (HDZ) provodi kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženja, zloupotrebe položaja i ovlasti .

MEĐUTIM PLENKOVIĆ NEMA DRUGE, INAČE JE GOTOV.

Posao koji je Agrokor radio s mjenicama radio je i s europskim bankama koje imaju sjedište izvan Hrvatske. Ugovoreni poslovi u Hrvatskoj su realizirani u posljednjih 20 godina.

Ovdje, pred Hrvatskim građanima, izjavljujem: Ne da nije bilo štete prilikom ugovorenih poslova, nego je Hrvatska poslovna zajednica u tom periodu ostvarila profit od preko četiri milijarde kuna po tim ugovorima, a novac je uložen u tisuće novih radnih mjesta, širenje tržišta za sve sudionike . Te činjenice ćemo i DOKAZATI! A isto tako ćemo dokazati kaznena djela Plenkovića i njegove lopovske bande!”, napisao je Todorić.