Home Izdvojeno Tomo Medved predao više od 40.000 potpisa za unutarstranačke izbore u ime time “Zajedno za sve izazove”

Tomo Medved predao više od 40.000 potpisa za unutarstranačke izbore u ime time “Zajedno za sve izazove”

by Kristina B

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved u petak je u HDZ-u predao potpise za unutarstranačke izbore u ime tima kojem je na čelu kandidat za predsjednika Plenković, te izjavio da žele dodatno ojačati HDZ za predsjedničke i lokalne izbore, a HDZ ostaje čvrsto pozicioniran na desnom centru.

“Osnaženi potpisima podrške više od 40.000 članova HDZ-a, tim pod geslom “Zajedno za sve izazove”, danas ponovno predaje kandidaturu za nastavak obnašanja dužnosti na čelu HDZ-a”, izjavio je Medved novinarima nakon predaje potpisa Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a.

Na unutarstranačkim izborima, koji će se održati 13. srpnja, birat će se predsjednik stranke, njegov zamjenik te četiri potpredsjednika. Sadašnji predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ponovno se kandidirao za tu funkciju kao i njegov zamjenik Tomo Medved i aktualni potpredsjednici – Oleg Butković, Zdravka Bušić, Ivan Anušić te Branko Bačić.

Medved je istaknuo kako su u programu HDZ-a predvidjeli dodatno snaženje stranke za predstojeće predsjedničke i lokalne izbore. Izrazio je uvjerenje da će HDZ i u iduće četiri godine snažno pridonositi boljitku Hrvatske u svim područjima.

SOA se očitovala nakon kibernetičkih napada: Riječ je bila o tzv. Ddos napadima

HDZ ostaje najjača politička snaga u Hrvatskoj, čvrsto na desnom centru 

Navodeći kako ih potpisi potpore članova stranke obvezuju da nastave i dalje predvoditi HDZ, poručio je kako im je i čast i odgovornost voditi državu na osnovu povjerenja  sugrađana koje su im iskazali na parlamentarnim i europskim izborima.  “Obnašajući ove časne i odgovorne dužnosti pridonosimo kvaliteti života našeg naroda”, istaknuo je.

Medved je rekao i da je pod njihovim vodstvom HDZ tijekom svih ovih godina, očuvao političku stabilnost države, osigurao gospodarski razvoj, a Hrvatsku su, unatoč svim krizama, postavili u jezgru EU. “HDZ ostaje najjača politička snaga u Republici Hrvatskoj, čvrsto pozicionirana na desnom centru”, naglasio je.

Danas do ponoći ističe rok za predaju kandidatura, a do sada Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a nije dostavljena niti jedna druga lista kandidata.  (Hina)

You may also like