Home Izdvojeno Traže se stručnjaci: Turudić poziva iskusne odvjetnike da pomognu u novoj arbitraži s MOL-om

Traže se stručnjaci: Turudić poziva iskusne odvjetnike da pomognu u novoj arbitraži s MOL-om

by Kristina B

Nakon što je MOL objavio da je pokrenuo novi arbitražni postupak protiv Hrvatske zbog nametnute obveze da Ina HEP-u prodaje plin po limitiranim cijenama tijekom 2022. i 2023., DORH je zatražio pomoć u zastupanju u toj međunarodnoj investicijskoj arbitraži, izvješćuje N1.

“Pozivaju se odvjetnici i odvjetnička društva koji imaju iskustva u zastupanju država u međunarodnim investicijskim arbitražama da do 26. lipnja 2024., iskažu interes za zastupanje Republike Hrvatske u ovom postupku“, stoji u pozivu DORH-a.

Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a: Milanović blokira prijedlog da Markić i dalje bude ravnatelj SOA-e

Tko se može prijaviti?

“Odvjetnici i odvjetnička društva koji imaju iskustva u zastupanju država u međunarodnim investicijskim arbitražama te koji pravovremeno iskažu interes za zastupanje Republike Hrvatske ovom predmetu biti će pozvani da u kratkom roku dostave ponudu za zastupanje.

Ponuda mora sadržavati strategiju zastupanja, financijsku ponudu i reference u odnosu na iskustvo članova predloženoga tima za zastupanje i odvjetničkog ureda ili odvjetničkog društva. Poziv za dostavu ponude sadržavati će detaljnije podatke o predmetu spora”, navode iz DORH-a.

Više detalja o ovom pozivu možete pročitati OVDJE.

You may also like