Home Izdvojeno Turudić se prošli tjedan tajno sastao sa šeficom EPPO-a u Hrvatskoj, hoće li nekome pasti mrak na oči?

Turudić se prošli tjedan tajno sastao sa šeficom EPPO-a u Hrvatskoj, hoće li nekome pasti mrak na oči?

by Ante R.

Kako tvrdi Nacional, prošlog četvrtka, 15. veljače oko 11 ujutro, u Zagrebu došlo do intrigantnog susreta. Na trećem katu zgrade u Savskoj 62, u jednoj od prostorija Ureda europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj (EPPO) sastali su se Ivan Turudić, koji u svibnju treba preuzeti dužnost glavnog državnog odjevtnika, te europska tužiteljica Tamara Laptoš.

Bio je to, piše tjednik, neslužbeni sastanak koji su oboje prešutjeli, a koji je, po svemu sudeći, inicirala Laptoš. Igrom slučaja, a između ostalog i zbog obnove zagrebačkih zgrada od potresa, Laptoš i Turudić smješteni su u istoj zgradi jer se i Visoki kazneni sud, i Ured europskog javnog tu žitelja u Hrvatskoj, i Visoki trgovački sud nalaze na istoj adresi, preko puta nebodera Zagrepčanke.

Nacional piše i kako umjesto prvog dojma, po kojem se može naslutiti da im Turudić kani opstruirati rad, njegova suradnja s uredom EPPO-a mogla biti bolja nego u vrijeme aktualne šefice DORH-a Zlate Hrvoj Šipek, koja je s Tamarom Laptoš bila u tihom sukobu, a rad EPPO-a otvoreno napadala, prenosi N1.

You may also like