Home Izdvojeno U Nacionalu su gledali pressicu Filipovića i pitaju: Vjerujete li mu?

U Nacionalu su gledali pressicu Filipovića i pitaju: Vjerujete li mu?

by Ante R.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u utorak je sazvao konferenciju za novinare na kojoj je pokušao demantirati pisanje Nacionala, piše taj list.

Filipović je prošlog tjedna izjavio da glavnog osumnjičenog za golemu pljačku Ine Damira Škugora poznaje tek površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali na mobitel ni razmijenili poruku. No, Nacional u svom novom broju prenosi riječi visokog pravosudnog izvora, koji o tome ima neposredna saznanja, da je Filipović tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i s njim je komunicirao oko HEP-a.

Vjerujete li mu?, pita Nacional.

Evo kako je tekla pressica Filipovića:
“To je laž”, rekao je.

“Nacional je napisao da sam promijenio frizera i da se šišam tamo gdje i Plenković. To je laž, a i smiješno je”, dodao je.“Slikali su me s leđa kako ulazim u more pa su komentirali moje kupaće gaćice”, rekao je. Demantirao je veze sa Škugorom. “Nisam nikad telefonski razgovarao s njim, nemam njegov broj”, rekao je.

Upitan je je li sa Škugorom razgovarao oči u oči. “Cijela ova afera s Inom počela se događati sredinom 2020. Ugovor OMS-a i Ine dogodio se 19.10.2021. godine. Ja sam imenovan u Inu 18.12., dva mjeseca nakon potpisa tog ugovora. Prema tome, nikako ne mogu biti vezan sa svim ovim što se događalo. Nekorektno je da me se pokušava uokviriti u tu aferu s kojom nemam veze”, rekao je.

“Kako sam ja to mogao znati? Neću više komentirati te laži. Ja ću vas pravovremeno obavijestiti o svim radnjama u Ini”, rekao je. Na opetovano pitanje je li sa Škugorom razgovarao oči u oči i hoće li tužiti Nacional, odgovorio je: “Ja nisam tužio nijedan medij. Neću ga tužiti ni sada. A to što sam s nekim razgovarao na nekom skupu, netko koga sam površno poznavao, to neću komentirati, to vodi u dodatne laži. Nikad nisam razgovarao s njim telefonski”, kazao je.

“Tražit ću smjenu cijele uprave, i mađarskih predstavnika i naših”, dodao je Filipović. Ponovio je da nema Škugorov broj. “Sve što se događalo, a veže se uz Inu, događalo se prije mog dolaska. Postoje ljudi kojima se trebaju postaviti pitanja, neću nikoga prozivati imenom. U pravilu bi velike ugovore donositi uprava, predlagati NO-u, a onda NO daje ili ne daje suglasnost”, rekao je.

“Još jedna laž je da sam bio predsjednik NO-a. To nisam bio, ja sam bio član. Najobičnija laž koju je Nacional objavio, nikada sa Škugorom nisam telefonski razgovarao”, dodao je.

Novinari su ga ponovno pitali o Škugoru. “Rekao sam vam, znam ga površno. Sve oko Ine događalo se prije mog dolaska. Nikakve veze to nema sa mnom, to je pitanje za ljude koji su tada bili u Ini”, rekao je. Nacional je, podsjetimo, u novom broju objavio da je USKOK prisluškivanjem uhvatio Filipovića u teškoj laži te kako je više puta telefonski razgovarao s Damirom Škugorom – o HEP-u.

“Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom i uhvaćen je u mjerama. Redovno i često su komunicirali, najviše u vezi HEP-a jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a”, rekao je Nacionalov pravosudni izvor, piše Nacional.