Home Izdvojeno Udari po Modriću, Igre DORH-a i pokušaj diskreditacije i stvaranje negativne percepcije javnosti nacionalnih ikona u režiji Duboke države.

Udari po Modriću, Igre DORH-a i pokušaj diskreditacije i stvaranje negativne percepcije javnosti nacionalnih ikona u režiji Duboke države.

by Ante R.

16.07.2018 u Zagrebu bio je pakleno vruć dan, no to nije omelo više od pola milijuna ljudi da dočeka svoje heroje nad kojim je nacija drhtala punih mjesec dana. Zakrčene ulice Zagreba pokazivali su nešto što nije viđeno od VRO Oluja, zajedništvo.

Zajedništvo je ključ onoga što se događa u Hrvatskoj. Ono ne odgovara nikome, vlasti niti onome tko kontrolira vlast, a to je Duboka država. Duboka država kontrolira život u Hrvatskoj, tokove novca, odlučuje o svemu, o vašem poslu, prihodima, životu, a da bi to uspjeli moraju kontrolirati masu i stvarati od heroja antiheroje, prikazati ih antiherojima, kriminalcima, zlikovcima, sjetite se Gotovine.

Za vlast, za one koji kontroliraju vlast, najopasnije je okupljanje mase, masa stvara nered, artikulira strah kod kasti koje pokušavaju kontrolirati masu, bila ona slavlje uspjeha reprezentacije ili radničkih ili socijalnih, sindikalnih okupljanja. Sjetite se da su sva ta okupljanja izazivala promjene, krenimo samo od okupljanja za radio 101 na dalje. Svaka vlast boji se okupljanja naroda, pogotovo kad narod šuti i odjednom eksplodira.

Zašto su Modrić i Lovren mete, zato što su vođe, lideri, nacionalne ikone i oni koji povlače masu za sobom, prije svega ponašanjem na terenu, ali i u svlačionici i na proslavama. Pogledajte želje koga žele da im pjeva, ali čije i koje pjesme se pjevaju nakon pobjeda, diže moral i stvara zajedništvo. Optužnice za davanje lažnog iskaza, laganje na sudu samo su alat kojim se Duboka država koristi, ne da uništi i zgazi Modrića i Lovrena već da stvori negativnu percepciju oko nogometne reprezentacije, naprave podjelu i na kraju ih proglase zločinačkom organizacijom, jer ako optužite vođe, lidere, optužili ste cijeli kolektiv.

Hoće li se nastaviti progon i pokušaj razbijanja zajedništva, hoće i to brzo i žestoko. Prije svega DORH mora pokazati moć, ali ne tamo gdje treba, na suzbijanju nepotizma, klijentelizma i korupcije. Nastavit će se krasti kao da je sudnji dan, prodavati plin po 1 cent, zatvarati oči na pljački EU fondova, a hrvatske institucije trebaju žrtvu koju će prinijeti na Oltar domovine. Oni moraju opravdati svoj nerad, pokušati prikazati da ne rade na daljinski upravljač, ali hoće li im se dogoditi da tjeraju lisicu, a iz šume iziđu lovci i potjeraju njih. Gdje, pa tamo gdje oni žele strpati maestra Luku, a ne oni pljačkaju narod.

Narodne poslovice kažu da je istina voda duboka, da ničija nije gorjela do zore i da je se vrč koji ide na vodu razbio, više se vrč ne može pokrpati, svića se izgasila, a istina izlazi na površinu. Ne vjeruje više narod crnim ovnovima koji ih žele žedne preko vode prevesti obećavajući neke sočne, meke pašnjake. Narod nisu ovce za šišanje, ovaj put će narod šišati…….

DORH pregledao snimku utakmice protiv Brazila na SP i utvrdio da je Modrić tri prekršaja simulirao, slijedi li optužnica?