Home Izdvojeno Veliki koncert u spomen Krunoslavu Kići Slabincu u Osijeku

Veliki koncert u spomen Krunoslavu Kići Slabincu u Osijeku

by Ante R.
Krunoslav Kićo slabinac, fotografija

Ususret obilježavanju treće godišnjice preranog odlaska Krunoslava Kiće Slabinca, poznatog hrvatskog glazbenika agencija Koncert i HGU podružnica Osijek organiziraju veliki koncert Kići u čast.

Krunoslav Kićo Slabinac bio je nenadmašni pjevač, skladatelj, aranžer i glazbenik koji je uspješno balansirao u brojnim glazbenim žanrovima od  rock’n’rolla, zabavne glazbe do slavonske tamburaške glazbe i crkvenih pjesama i to sa velikim uspjehom pa je zasluženo nosio epitet kaiser und könig (car i kralj). Kićo je utjelovio toliko specifičnih osobina svog rodnog grada, a pored osječkog glazbenog talenta, prva i najvažnija među njima je smisao za hedonistički humor slavonske ravnice koji ga nije napuštao do posljednjeg dana.
Legendarni osječanin kroz svoje glazbeno djelovanje od čak 60 godina i vrijednu ostavštinu značio je pravu radost svome Osijeku, generacijama koje su živjele s njime i generacijama glazbenika kojima je bio uzor.

“Bog je dao srce mu od zlata”

Retrospektivni koncert sa najvećim Kićinim uspješnicama pokazati će što je Osijeku i Slavoniji ostavio glazbeni velikan i što to potječe, može poteći i još uvijek teče osječkim ulicama, što je darovao građanima i gostima Osijeka i cijeloj Hrvatskoj i ono najljepše što je od njega ostalo, a to su neponovljive pop/rock, zabavne i slavonske pjesme s kojima su odrastale, zaljubljivale se i identificirale brojne generacije.

Najprepoznatljivi bard  grada Osijeka i Slavonije čovjek koji je svoj rodni grad promovirao po cijelom svijetu, od Dublina na pjesmi Eurovizije 1971. preko Rusije, Njemačke,  Australije i Amerike do Europskog parlamenta 2019. i posljednje turneje  u Australiji iste godine, u znak zahvalnosti građana Osijeka i Slavonije zaslužuje dobiti počast i krunu svog glazbenog rada, uspjeha i ostavštine, koja je iznimno doprinijela promicanju hrvatske glazbene kulture imenovanjem novog hrama glazbe, Koncertne dvorane u Osijeku.

Krunoslav Slabinac je bio veliki i istinski umjetnik estrade, hrvatski domoljub, najsnažniji zaštitnik i promicatelj hrvatskog jezika, kulture i glazbe širom svijeta i zaslužuje takvo priznanje što je najveća čast nakon života koju može zaslužiti jedan glazbenik.

Koncert “Slavonijo, ja sam tvoje dijete” održati će se u dvorani “Gradski vrt” u petak, 10. studenog 2023. sa početkom u 20 sati.

Biti će to večer proslave Kićinog života i ostavštine koja je toliko velika kao da je živio 10 života.

Nastupaju:
Goran Bošković, Berislav Crnković Bero, Igor Delač, Darko Ergotić, Željko Ergotić, Stjepan Jeršek Štef, Šima Jovanovac, Vlatka Kopić Tena, Zoran Kuna, Željko Lončarić Žec, Antun Nikolić Tuca, Marta Nikolin, Ivan Štivić i HKUD Osijek 1862 uz pratnju zabavnog benda Željka Nikolina i Drage Labana te Tamburaškog orkestra “Batorek”
Program vode: Uršula Tolj i Miroslav Čabraja

Cijene ulaznica:
Tribine 15 EUR
Parter sjedenje 20 EUR

Prodajna mjesta
Online ulaznice www.koncert.hr
OSIJEK – Caffe bar Press, Caffe bar Dvorac (Mačkamama), Caffe bar Play (dvorana Gradski vrt)
NAŠICE – The Monkey bar
VALPOVO – Centar kulture M.P. Katančić
VINKOVCI – Fitness centar Zara
VUKOVAR – Hotel Lav
Eventim sustav (kiosci Tisak media, Petrol benzinske crpke)

Pokrovitelji:
Grad Osijek, županija Osječko-baranjska
Organizator: Koncert i HGU podružnica Osijek

You may also like