Home Izdvojeno Veterani 4. gardijske brigade poslali poruku Ivoševiću: “Možda Vam smeta što bi gledatelji bili ogrnuti Hrvatskim zastavama, a ne zastavama duginih boja.”

Veterani 4. gardijske brigade poslali poruku Ivoševiću: “Možda Vam smeta što bi gledatelji bili ogrnuti Hrvatskim zastavama, a ne zastavama duginih boja.”

by Ante R.

Odluka gradskih vlasti Splita o zabrani postavljanja televizijskih ekrana u užoj gradskoj jezgri, a samim time i uskraćivanja mogućnosti praćenja nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na EURU u Njemačkoj izazvala je nezadovoljstvo i kod članova Udruge veterana 4. gardijske brigade Pauci, elitne postrojbe iz Domovinskog rata čiji je izniman doprinos obrani Hrvatske. Ogorčeni potezom gradske vlasti i izjavama splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića jasno su u poruci iskazali svoje mišljenje.

– Poštovani gospodine Bojane Ivoševiću, dogradonačelniče grada Splita, odakle Vam pravo zabraniti gledanje utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, koje Vi nazivate “neki Euro”, isto tako možemo reći da ste i Vi “neki dogradonačelnik”.

Već dugi niz godina Hrvatska nogometna reprezentacija nas Hrvate čini sretnima i ponosnima svojim rezultatima i postignućima, i onda se nađe “neki dogradonačelnik” koji sve to želi zasjeniti svojom pozicijom u Gradu. Cijela država organizira navijačke zone za praćenje utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije osim Grada Splita.

Pitamo se čiji je ovo grad i s kojim pravom samovoljno zabranjujete praćenje utakmica na Rivi, trgovima i slično. Ako Vama Hrvatska ne znači ništa, osim pozicije i dobre plaće, nama je Hrvatska sve.

Stoga, kao branitelji i stvaratelji hrvatske države, zbog heroja koji su svojim životima stvorili državu, da bi Vi danas bili na poziciji na kojoj jeste, i pljuvali po svemu tome, tražimo (ne molimo) da se po hitnom postupku omogući praćenje utakmica na otvorenome, kako na Rivi tako i u ostalim dijelovima grada Splita.

Ukoliko Vi osobno ne volite Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ne znači da je ne vole i ostali građani Splita, kao i mnogi turisti koji su u gradu a žele pratiti utakmice kako Hrvatske, tako i reprezentacija svojih država. Pitamo se kako se na Rivi mogu održavati razna događanja, a prijenos utakmica ne može?

Oglasio se splitski DP: Zajednički nazivnik svih odluka Puljka i Ivoševića – “sve što miriše katolički i hrvatski treba protjerati iz Splita”

Čime se tu ugrožava arhitektura centra Grada, možda prevelikim zračenjem, svjetlosti ili pak nečim drugim?! Možda Vam smeta što bi gledatelji bili ogrnuti Hrvatskim zastavama a ne zastavama duginih boja. Hajduk je simbol grada, i Hajduk se gleda na Poljudu. Hajduk se gleda i prati svugdje.

Ovdje bismo napomenuli da uz Hajduk postoje još tri simbola grada, a to su: Sveti Duje, 4. Gardijska brigada i Torcida, kojih velika većina navija za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i želi je pratiti. Ukoliko Vam smeta Hrvatska nogometna reprezentacija, Vi je nemojte gledati, odjavite TV za vrijeme kako ga vi nazivate “nekakvog Eura”.

Stoga, još jednom zahtijevamo da postavite zone na Rivi i na ostalim mjestima i trgovima u Splitu za gledanje Europskog prvenstva.

Što se tiče nas iz Udruge veterana 4.gardijske brigade, najoštrije osuđujemo Vaše izjave i još jednom konstatiramo da Vas može biti sram za te izjave koje dajete o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Znamo da je ne volite, al što je previše, previše je. Hrvatska iznad svih – ovakvu su poruku Ivoševiću poslali veterani Četvrte, piše Slobodna Dalmacija.

BAGERI SE VEĆ PALE Kako je Domovinski pokret nasamario Pupovca sa Zakonom o grobljima

You may also like