Home Izdvojeno VIDEO Dramatično obraćanje Ivice Todorića ispred bivše zgrade Agrakora: Dobiti ću sve sporove

VIDEO Dramatično obraćanje Ivice Todorića ispred bivše zgrade Agrakora: Dobiti ću sve sporove

by Ante R.
Ivica todorić daje izjavu ispred bivše zgrade Agrokora

Ivica Todorić obratio se medijima ispred nekadašnje zgrade Agrokora i teško optužio Andreja Plenkovića i sve one koji su sudjelovali kako kaže u “otiminanju njegove Tvrtke.”

“Da ne ponavljam neke stvari, s vama družim već puno godina. Znate što sam govorio, znate moje dokaze, sve što sam iznosio i nažalost sve se pokazalo istinom. Nažalost ne za mene, nego za one koji su pokrenuli ovaj politički, zločinački proces”, rekao je Ivica Todorić na početku.

“To im se danas ruši kao kula od karata, ali izgleda da nitko nije bio svjestan kolika se šteta radi. Nevjerojatno mi je da jedna država s velikim mogućnostima, stranim odvjetnicima, da nisu shvatili u koju se avanturu upuštaju. Od prvog trenutka sam govorio da ću pobijediti.
Nisam neozbiljan niti sam pravnik, razgovarao sam s desecima svjetskih pravnih agencija. Ne vjeruju da nešto tako dobro imam. Plenković je u dlaku znao što imam. Ja sto posto dobivam kakve dokumente imam. A ono što znam, a zna i država, čovjeku se zamuti u glavi koji su to iznosi. Strah me što će se dogoditi nakon svega. Nakon toliko godina ovo je sramota da ne može biti veća. Županijska tužiteljica potpiše ugovor s nekim tko nije vještak.

U ovoj zgradi mi se najavila potpredsjednica Vlade, sjedne preko puta mene i kaže da ću potpisati bez naknade predaju firme i makni se iz firme. Sledio sam se. Takva ucjena, na takav način. Prvo sam znao da to nije ona nego Plenković. I zato šest godina govorim Plenković. Zločin su napravili. Došli su u moju firmu i ucjenili me. Odbio sam to.

Po zahtjevu Plenkovića trebao sam Rusima predati privatnu firmu, to sam odbio. Napisali su onda zakon za sebe, banda je preuzela kompaniju, svi znate kako, da bi danas bila uništena kompanija, a da bi država dobila enormne zahtjeve za odštetu. Nisam znao koliko to vrijedi, koliku odštetu mogu dobiti. Ali ako sam imao samo milijardu vrijednost kompanije, a to je više, kamata za sedam godina je možda milijardu i pol. Da je pravna država, netko bi politički, a i kazneno odgovarao.

“Bez vještačenja moraju dati novu optužnicu. Optužili su me da sam moju firmu oštetio, a oni su ukrali milijardu i to u INA-i i nitko im ništa. Ne bojim se nastavka procesa, to je sve mrtvo. Plenkovića ne interesira istina, nego politička moć da se s interesima ne može van. No, ne može dobiti sljedeće izbore, a teško da će ih dočekati. Ovo je moja pobjeda nad pobjedama.”

“Što god počeli, to je sljedećih šest godina”, rekao je o eventualnom ponovnom vještačenju: “Da malo žele Hrvatskoj dobro, ispričali bi se građanima i dali ostavke. To je jedini put da se Hrvatska počne mijenjati.”
“Naravno da imam, ima i država i mi. Dobili smo sve, ali ne smijemo o tome govoriti jer je država zabranila. Oni nisu dali pa ne mogu o tome govoriti, ali je profesionalno napravljeno. RH je nekoliko puta tražila da se ne objavi dokument, a mi smo inzistirali da bude javan proces, ali moramo poštovati odluku suda.”

Kao što je otprije poznato, za vještačenje, inače najskuplje u hrvatskoj povijesti, koje je potpisala poljska podružnica KPMG-a Todorićeva obrana je tražila da se izdvoji iz spisa, tvrdeći da ga je napravila hrvatska podružnica KPMG-a pri čemu bi se radilo o sukobu interesa jer su u prošlosti radili za Ivicu Todorića, ali i tadašnju izvanrednu upravu Agrokora.