Home Izdvojeno VIDEO Markić postavila pravobraniteljici pitanje: ‘Jesu li molitelji zaslužili da ih se tretira kao nacisti prema Židovima?’

VIDEO Markić postavila pravobraniteljici pitanje: ‘Jesu li molitelji zaslužili da ih se tretira kao nacisti prema Židovima?’

by Ante R.

Klub saborskih zastupnika Domovinskog pokreta u suradnji s udrugom “U ime obitelji” u srijedu održava okrugli stol na temu “Predstavljanje Izvješća o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini”.

Na samom početku prikazan je video koji pokazuje protuprosvjednike kako bubnjaju i pjevaju “Zeko i potočić”. Saborski zastupnik DP-a Igor Peternel kazao je kako ljevica napada molitelje i želi im zabraniti okupljanje. Rekao je i da su fizički napadnuti za vrijeme referenduma o braku, a da ih ni mediji nisu htjeli zaštititi.

Tijekom čitanja izvješća tvrdili su kako napadi na molitelje poprimaju totalitarna obilježja. Dodaju i kako ih napadaju “antikatolički mediji”. Zahvalili su policiji koja je zaštitila muškarce na trgu, a novinare su indirektno prozvali za diskriminaciju i širenje propagande. Pozvali su i građane da se suzdrže od diskriminacije i poziva na mržnju.

“Duhovni autoritet” se pogrešno tumači jer on zapravo predstavlja “služenje i poniznost”, rečeno je na skupu. Naglašeno je i da je naziv klečavci uvredljiv. Željka Markić kaže da njena udruga objavljuje izvješća o napadima na katolike. “U Hrvatskoj u kojoj se većina izjašnjava kao katolici, ta skupina je najviše napadana”, kaže Markić.

‘Prema njima se odnose kao nacisti prema Židovima’
“Oni su skupina muškaraca, neću reći molitelja, koji se okupljaju u javnom prostoru”, kaže Markić. Oni imaju pravo kleknuti na trg i tamo moliti, kaže. “Oni su izloženi takvom maltretiranju, zlostavljanju, dehumanizaciji. Kao da su oni neke osobe koje se treba izgurati iz ovog društva na nasilan način”, dodala je.

Kaže da je ne zanima što tko radi, ako je to u skladu sa zakonom. “Kad sutra netko krene raditi drugoj skupini građana, što ćemo onda?”, pita Markić. Naglasila je kako je nužno poštovati različitost mišljenja. Markić kaže da se kreirala atmosfera u kojoj klečavci nisu prihvatljivi dio društva. “Jesu li oni zaslužili da ih se tretira istom metodologijom kojom se nacistička Njemačka odnosila prema Židovima?”, upitala je.

Protiv ove skupine naših sugrađana se vodi totalitarna propaganda, kaže. Nema pluralnog društva bez poštovanja skupina s čijim stavovima može ne slažemo, kaže Željka Markić. Odvjetnik Karlo Novosel kaže da Ustav zabranjuje ograničavanje slobode vjeroispovijesti. “Ulazak u ovu instituciju traži čedno odijevanje .Oni mole u tišini, ne nameću se drugima, ne fućkaju i ne nose transparente”, dodao je, prenosi Direktno.

You may also like