Home Izdvojeno VIDEO-NESPOSOBNI GRBIN Predsjednik partije na odlasku glumio velikog ljevičara pa napao Željku Markić: ‘Promovirate homofobne i nazadne ideje’

VIDEO-NESPOSOBNI GRBIN Predsjednik partije na odlasku glumio velikog ljevičara pa napao Željku Markić: ‘Promovirate homofobne i nazadne ideje’

by Ante R.

Ususret okruglom stolu kojeg organizira Klub zastupnika Domovinskog pokreta i udruga “U ime obitelj”, zastupnice ljevice su na hodnicima Sabora držale plakat “Slobodne i ravnopravne”.

Pri tome došlo je do verbalnog sukoba predsjednice udruge “U ime obitelji” Željke Markić i predsjednika SDP-a Peđe Grbina. Markić je na početku rekla kako oni imaju svako pravo na ovakav način izražavati svoje mišljenje. “Drago nam je da smo u Hrvatskoj slobodni i da možemo raditi ovakve stvari. Dobro došli”, poručila im je.

Na to joj se obratio Grbin i rekao kako se nada da ona razumije da je to njihova vrsta prosvjeda. Jedna od zastupnica SDP-a potom je dala izjavu i rekla kako su oko DP-a okupljeni ekstremisti. “Oni žele promovirati nazadne, homofobne i šovinističke ideje. Svake subote u mjesecu dok oni kleče mi ćemo uspravno stajati”, poručila je.

Naglasili su kako se žele boriti za prava žena na odluke o svom tijelu kao i svih manjina. Tema okruglog stola je “Predstavljanje Izvješća o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini”, a Markić im je pokušala dati izvješće da ga pročitaju što su oni odbili.

‘Ako imate kondom…’
“Žao mi je što nećete pročitati”, rekla im je. Netko joj je dobacio da će od nje uzeti kondom ako ga ima. “To možda vi nosite na posao, ali ja ne”, odgovorila je Markić.

Igor Peternel u utorak je istaknuo da će se na okruglom stolu iznijeti niz egzaktnih povreda ljudskih prava u javnom prostoru skupina muškaraca, koje mole svake prve subote u mjesecu diljem Hrvatske na gradskim trgovima.

Istaknuo je da Klub zastupnika Možemo! ide sa svojim “paralelnim okruglim stolom”, točno u vrijeme kada je Domovinski pokret već ranije zakazali svoj okrugli stol. Dodao je da na okrugli stol Možemo! dolazi pravobraniteljica za ravnopravnost spolova dok na DP-ov šalje svog zamjenika, prenosi Direktno.

You may also like