Home Izdvojeno VIDEO Oskvrnjen mural posvećen Đorđu Balaševiću: Preko čela mu sprejem iscrtali ustaški simbol

VIDEO Oskvrnjen mural posvećen Đorđu Balaševiću: Preko čela mu sprejem iscrtali ustaški simbol

by Ante R.

Mural posvećen preminulom vojvođanskom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je u ožujku u novosadskom naselju Liman oslikao umjetnik iz Doboja, osvanuo je oskvrnjen ustaškim simbolom, prenijeli su ponedjeljak vojvođanski mediji.

 

Preko čela oslikanoga Balaševićevog lika nepoznata osoba je, na Dan pobjede nad fašizmom, sprejem iscrtala ustaško “U” s križem, objavio je novosadski portal „021.rs“.

Mural je nacrtao 27-godišnji Deni Božić iz Doboja početkom ožujka na zgradi u naselju Liman, na poziv vlasnika obližnjeg kafića “Biciklana”.

Portal „021.rs“ podsjeća da to nije jedini mural posvećen Balaševiću u nekom od gradova Srbije koji je oskvrnjen.

Početkom ožujka javna zidna slika “Živjeti slobodno”, koji je Inicijativa za Požegu oslikala na Trgu slobode u tom gradu, uništen je poslije samo nekoliko sati.

Kako dodaje novosadski portal, „grafiti mržnje postali su svakodnevna pojava na ulicama Novog Sada, ali je ovo prvi put da je jedan od murala posvećenih Balaševiću oskvrnjen na ovakav način“.

Poznati vojvođanski kantautor preminuo je 19. veljače u rodnom Novome Sadu, koji je tim povodom proglasio dan žalosti, a desetine tisuća njegovih sugrađana danima se opraštalo od regionalno popularnog glazbenika. – Hina

 

You may also like