Home Izdvojeno Vučić ugostio Porfirija i Dodika pa rekao: ‘Tražit ćemo isto za ono što su radile hrvatske ustaše’

Vučić ugostio Porfirija i Dodika pa rekao: ‘Tražit ćemo isto za ono što su radile hrvatske ustaše’

by Ante R.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je u petak da je pitanje donošenja rezolucije o Srebrenici “teško” jer odražava odnos prema Srbiji kako nekih regionalnih, tako i globalnih sila.

Vučić je najavio da će Srbija, kao odgovor na donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, zatražiti usvajanje rezolucija o zločinima počinjenim u Jasenovcu. Ova izjava uslijedila je nakon što je Vučić organizirao radni ručak za predsjednika BiH entiteta Republike Srpske, Milorada Dodika, patrijarha srpskog Porfirija i članove Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

Vučić smatra da će usvajanjem rezolucije o Srebrenici biti otvorena Pandorina kutija jer će “Rusi uskoro pokrenuti zahtjev da se proglasi genocidom njemačko ubijanje ruskog i sovjetskog naroda tijekom Drugog svjetskog rata”.

‘I mi ćemo to isto tražiti’
“I mi ćemo to isto tražiti za ono što su Nijemci činili u Srbiji i za to što su hrvatske ustaše radile u Jasenovcu. Ali da ne govorim da će to otvoriti i puno drugih pitanja i za Tursku i za neke druge zapadne sile, od američkih starosjedilaca do mnogih drugih”, kazao je Vučić.

Naveo je da je pitanje donošenja Rezolucije o Srebrenici “teško” jer pokazuje i kakav je odnos prema Srbiji pojedinih u regiji, ali i nekih svjetskih sila.

“Sve što vam mogu reći je to da smo se borili, da smo ogromnu energiju uložili, sve vrijeme ovoga svijeta sam i kao predsjednik Republike dao za to da im se suprotstavimo najjače i najsnažnije moguće. Čak sam iznenađen snagom kojim su se ljudi ujedinjeno borili za naše interese i hvala vam na tome”, kazao je Vučić.

‘Nikada nećemo prihvatiti nezavisno Kosovo’
Naglasio je da će se političkim sredstvima suprotstaviti njihovim “protupravnim i svim drugim aktima nasilja i činiti sve što se može za srpski narod na Kosovu”.

“I naravno, ne moram vam ponavljati da mi nikada nećemo prihvatiti nezavisno Kosovo kao gotovu činjenicu. Svakoga dana na različite načine pokušavaju, ne samo iz duše i srca, već i fizički, da nam u potpunosti oduzmu Kosovo”, rekao je on.

Plenković otkrio tko je jedini bio suzdržan na glasanju: ‘Baš sam pratio to, njegov krug na ekranu je bio bijel’

“Međutim, ono što mene brine u ovom trenutku, što ne krijem, i ako se sjećate i posljednji put sam dao nekoliko nagovještaja po tom pitanju, a siguran sam da će predsjednik Dodik o tome govoriti više, što smatram ključnim za opstanak srpskog naroda, nametanje je Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-u”, izjavio je Vučić

Podsjetimo, glasanje o Rezoluciji koju su inicirali Njemačka i Ruanda, a Hrvatska je kosponzor uz brojne druge zemlje, predviđeno je za 23. svibnja, a burne reakcije iz Srbije i RS-a svakodnevno pristižu. Crna Gora je najavila podršku najavljene tzv. rezolucije o Jasenovcu zbog čega je Hrvatska uputila prosvjednu notu, prenosi Dnevno.hr. 

“Bitan je sadržaj.”- Bartulica izrazio zadovoljstvo programom, pojasnio detalje koalicijskog sporazuma

Oglasila se prvakinja u spravljanju krumpir salate: Za prijetnju kolcem u srce i metkom u čelo koju je izrekao vladajući zastupnik, oni, čujem, traže- ispriku.

You may also like