Home Izdvojeno Završio sastanak koalicijskih partnera. Odluku o kartanju prepustili Plenkoviću!

Završio sastanak koalicijskih partnera. Odluku o kartanju prepustili Plenkoviću!

by Ante R.

Prošla su tri mjeseca od izbijanja afere plin za cent, a predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić još nije smijenjen. Ne ide mu u prilog ni ilegalna gradnja kuće na Hvaru.
Andreja Plenkovića zbog toga ne prozivaju samo oporbeni zastupnici već i koalicijski partneri s kojima je danas imao sastanak.

Nakon njega održava se konferencija za medije na kojoj bi izjavu trebao dati Branko Bačić, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.
“Ministar unutarnjih poslova obrazložio je djelovanje policije što se tiče ubojstva u Osijeku, a onda i stav policije vezan za migrantsku krizu”, započeo je Bačić
Nakon toga ministar pravosuđa je komentirao izmjenu kaznenog zakona vezanog za nasilje nad ženama.

“Također je bil riječ o radu Sabora, o sjednici koja je u tijeku i ja sam uputio sve o djelovanju svoga ministarstva”, nadodao je.
Koalicija je podržala sve zakonske prijedloge koji su izneseni.

Novinari su odmah pitali što je dogovoreno vezano za slučaj šefa uprave HEP-a.
“O tome danas na sastanku nije bilo riječi”, rekao je i dodao: “Koalicijski partneri to prepuštaju predsjedniku Vlade.”
Pojasnio je da Vlada važe sve što se dogodilo s direktorom HEP-a vezano za bespravnu gradnju i generalno upravljanje HEP-om.
“Izvor predjednika uprave je u nadležnosti Vlade. Dok mi takvu podršku koalicijskih partnera to imamo onda je to na nama”, poručio je Bačić.
“To što naši partneri imaju stavove, to je dobro i takva stajališta smo spremni prihvatiti i raspraviti”, komentirao je.
“Nema teme o kojoj ne raspravljamo”, ispravio se Bačić, ali je dodao da su kadrovska pitanja isključivo posao Vlade, piše dnevnik.hr.

You may also like