Home Izdvojeno Zidane: Postrojio sam igrače i postavio im važno pitanje. Svi su pokazali Modrića

Zidane: Postrojio sam igrače i postavio im važno pitanje. Svi su pokazali Modrića

by Ante R.

Zinedine Zidane Real je prvi put preuzeo u jako teškoj situaciji, usred sezone 2015./16., kada je zbog debakla smijenjen Rafa Benitez. Zidaneu je to bio prvi pravi trenerski posao u karijeri, i to odmah u najvećem klubu te u krizi. Posao je odradio toliko spektakularno da je u sljedeće dvije i pol sezone osvojio jednu španjolsku i čak tri uzastopne europske titule. Sada se prisjetio važnog događaja prilikom preuzimanja momčadi.

“Kad sam preuzeo Real, u prethodnim sezonama je desetka postala običan broj i dres. Tad sam rekao svima istinu o desetki u Realu. Taj dres mora biti u vlasništvu igrača koji je par excellence, mora biti dres o kojem svi sanjaju. Imao sam sastanak s igračima u svlačionici i pitao svakog od njih kome taj dres treba pripasti.

Modrić je tako u četvrtoj godini u Realu naslijedio desetku od Jamesa Rodrigueza, od kojeg se u Realu očekivalo puno, ali kojeg se više nitko i ne sjeća kao igrača Reala. Modrić je s desetkom na dresu briljirao te osvojio i Zlatnu loptu uz niz trofeja s Realom, prenosi Index.