Home Lifestyle JELI SU JE KRALJEVI Štuka pečena u pećnici, nešto što morate probati jer je fantastično

JELI SU JE KRALJEVI Štuka pečena u pećnici, nešto što morate probati jer je fantastično

by Ante R.
Štuka pečena u pećnici

Štuka je prilično velika i grabežljiva riba. Jela od ove ribe uvijek su se smatrala ukusnim, pa su ukrašena stolovima na zabavama, vjenčanjima i banketima. Postoji ogroman broj recepata za ovu divnu ribu. Među njima su i oni popularni: štuka, pečena u pećnici, punjena štuka, U isto vrijeme, gotovo svako jelo ove ribe je pravo umjetničko djelo i kulinarsko umijeće. Čak i najjednostavniji recept uključuje ukrašavanje bobica i voća, korištenje raznih začina i umaka. Pravi poznavatelji ruske kuhinje vjeruju da nije dovoljno samo kuhati ribu, nego je i dalje potrebno pravilno poslužiti. Stoga, čak i tako jednostavno jelo, poput štuke, pečeno u foliji u pećnici, treba izgledati samo kraljevski. Zapamtite veličanstvene kraljevske gozbe, koje su uvijek posluživale štuku…

štuku pečenu u pećnici

Sastojci
Za pripremu jela trebat će:
cijela štuka – 1 kom cca 1 do 2 kg
kiselo vrhnje – 50 g;
limun – 1 kom.
sol;
paprika;
mljeveni đumbir;
majoneza – 100 g;
luk – 2 kom.
češnjak – 1 klinčić;
zeleno;
masline;
krumpir – 4 kom.

Riba se mora temeljito skalirati, ostrugati i temeljito isprati hladnom vodom. Da bi štuka bila pečena u pećnici bez neugodnog okusa, preporučuje se i uklanjanje škrga i unutarnjeg filma. Zatim pripremite posebnu mješavinu soli, papra, češnjaka, đumbira i limunove korice. Namažite ribu ovom smjesom i ostavite je marinirati pola sata. Pomiješajte kiselo vrhnje s malom količinom limunovog soka i začinskog bilja, dobivenu smjesu obilno utrljajte u štuku i u tom obliku ostavite dvadeset minuta.

Priprema jela
Špeku koja se peče u pećnici treba pripremiti u foliji ili drugom materijalu za toplinsku obradu s povrćem. Da biste to učinili, stavite krumpir, narezane, kriške luka i limun na pripremljenu foliju. Na tako organiziranom jastuku stavite ribu, nakon čega je folija čvrsto zatvorena.

Toplinska obrada
Štuka koja se peče u pećnici mora biti vrlo nježna i ne presušena. Zato ga treba pripremiti na poseban način. Najprije stavite ribu u pećnici, zagrijana na 200 stupnjeva, gdje bi trebala biti pola sata. Zatim se folija odmotava, riba je ukrašena maslinama i majonezom i ponovno stavljena u pećnicu na 15 minuta.

štuka u foliji u pećnici

Štuke koje se peku u pećnici mogu poslužiti i hladne i vruće. Ukrašena je pečenim povrćem i limunom. Koristi majonezu koja osim ukrasa služi i kao umak. Možete mu dodati razne začine ili začine, iako se u većini slučajeva koristi u svom prirodnom obliku za punjene štuke. Za pića se štuka poslužuje uz bijelo vino ili jača pića. Posudu je potrebno pohraniti u hladnjaku ne dulje od dva dana. To je zbog činjenice da je u pripremi korišten majonez i kiselo vrhnje, koji imaju prilično ograničen rok trajanja. Izvor Punto marinero

You may also like