Home Lifestyle KAKVO LUDILO Policija našla krivca: ”Štakori su nam pojeli 200 kg droge koju smo zaplijenili. Male su životinje, ne boje nas se”

KAKVO LUDILO Policija našla krivca: ”Štakori su nam pojeli 200 kg droge koju smo zaplijenili. Male su životinje, ne boje nas se”

by Ante R.

Policija u Indiji okrivila je štakore za uništavanje gotovo 200 kilograma kanabisa koji su ranije zaplijenili dilerima i čuvali u prostorima policijske postaje. “Štakori su male životinje i ne boje se policije. Teško je zaštititi drogu od njih”, konstatirao je sud u državi Uttar Pradesh.

Sud je od policije zatražio da se zaplijenjena droga pokaže kao dokaz, a sudac Sanjay Chaudhary naveo je čak tri slučaja u kojima su glodavci uništili zaplijenjenu marihuanu.

Radilo se o zalihama koje su na sudu trebale poslužiti kao dokaz u slučajevima trgovine drogom. U jednom od naloga, kada je sud od policije tražio da pokaže zaplijenjenu drogu, navedeno je da su 195 kilograma kanabisa oglodali štakori.

”U opasnosti od štakora”

U drugom slučaju, u kojemu se radilo o 386 kg droge, policija je podnijela izvješće u kojemu stoji da su “nešto” kanabisa “pojeli štakori”.

Sudac Chaudhary rekao je da je oko 700 kg marihuane koju je zaplijenila policija bilo čuvano u skladištima policijskih postaja u okrugu Mathura te da je sva droga bila “u opasnosti od štakora“.

Istaknuo je da policija nije stručna za rješavanje ovog specifičnog problema te je savjetovao da se zaplijenjena droga od “neustrašivih glodavaca” ubuduće zaštiti tako da se, umjesto da se i dalje čuva u policijskim skladištima, proda istraživačkim laboratorijima i medicinskim tvrtkama, a da prihod ide u državni proračun.

Već bilo takvih slučajeva

Indijski mediji podsjećaju da je 2018. godine osam argentinskih policajaca dobilo otkaz nakon što su okrivili miševe za nestanak pola tone kanabisa iz policijskog skladišta. No stručnjaci su osporili njihovu tvrdnju rekavši da životinje “teško mogu zamijeniti drogu za hranu” i da bi u tom slučaju u skladištima bilo puno uginulih glodavaca.

Studija iz 2019. pokazala je da laboratorijski miševi nakon konzumiranja tijesta s kanabisom “postaju manje aktivni, a tjelesna temperatura im se smanji”.

Godine 2017. policija u istočnoj saveznoj državi Bihar okrivila je štakore za konzumiranje više tisuća litara zaplijenjenog alkohola, godinu dana nakon što je ta država zabranila prodaju i konzumaciju alkohola, prenosi Dnevnik.hr.