Home Lifestyle Lovkinja Morana: “mlado meso, njam” : Seksizam? Ne, to je kao kad lav vidi gazelu

Lovkinja Morana: “mlado meso, njam” : Seksizam? Ne, to je kao kad lav vidi gazelu

by Ante R.

U nedjelju su emitirali prvu epizoda novog kvizaškog showa u kojoj poznati lovci imaju malo drugačije uloge. Mnogi su reagirali na komentar lovkinje Morane prema 20-godišnjem studentu Mislavu

U nedjelju je započela nova HRT-ova emisija ‘Super Potjera’, a ubrzo je postala i glavna tema na društvenim mrežama. Prvo je u centru pozornosti bio incident između lovaca Morane Zibar (46) i Krešimira Sučevića Međerala (43), a sada mnogi pričaju o komentaru Morane na mladog natjecatelja.

Ispred lovaca se u prvoj emisiji našao i 20-godišnjak Mislav Maldini, student geofizike.
Nakon što su ga lovci ugledali, Morana je rekla:
– Mlado meso, njam.

‘Ma to je nespretno ispalo’

Nazvali smo Moranu za komentar o njezinoj izjavi namijenjenoj 20-godišnjem natjecatelju.

– Da, nažalost je to nespretno ispalo, a ljudi se stvarno vole kačiti za sve i svašta te secirati u nedogled. Komentar je interna spika, odnosno figurativni govor iz diskursa lovci-lovina. Kao kad npr. lav vidi novu mladu gazelu na pojilištu – započela je Morana.

– Znači, nije bilo nikakvih seksističkih primisli ni omalovažavanja. Ali mogu razumjeti kako je ispalo na van i zbog toga mi je žao.
Sumnjam da bi meni s 46 godina na leđima netko nešto takvo dobacio, ali da se dogodi, i to u kviznom, natjecateljskom kontekstu, ne bih se ni najmanje uzrujavala – dodala je lovkinja.

Prisjetimo se, lovci svima dobro poznate ‘Potjere’ – Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa , Dean Kotiga (35) i njihov novi član Sven Marcelić, u novoj se emisiji zajedničkim snagama bore protiv natjecatelja, prenosi 24sata.