Home Politika “HDZ i stranka pokojnoga Milana Bandića su spojene posude

“HDZ i stranka pokojnoga Milana Bandića su spojene posude

by Ante R.

Saborska zastupnica Zeleno-lijevog bloka i potpredsjednica Nove ljevice Rada Borić bila je gošća N1 Studija uživo i pričala o ostavštini Milana Bandića, kao i o mogućoj kandidaturi Jelene Pavičić Vukičević za zagrebačku gradonačelnicu.

Govoreći o samom slučaju smrti Milana Bandića, Borić je kazala kako za nju osobno, ali ni za njege kolege činjenica rasvjetljavanja same smrti nije najznačajnija.

“Meni je osobno žao što gradonačelnik nije ostao živ i zdrav u mjeri u kojoj je to mogao biti da ga pobijedimo na izborima. Bavljenje činjenicama kako je umro jednako tako govori kakva je sprega u njegovom timu u smislu zaštite. I Pavičić Vukičević je rekla sama da je bliska suradnica, a to su neke stvari koje je ona kao bliska suradnica sasvim sigurno znala”, tvrdi Borić.

Hoće li Pavičić Vukičević u izbornu utrku?

Jedno od pitanja koje se postavlja ovih dana u medijima jest i hoće li se obnašateljica dužnosti zagrebačkog gradonačelnika kandidirati za gradonačelnicu.

“Ona je zgodno rekla – pitanje je hoće li se morati uključiti. Ona je doista bila najpouzdanija suradnica Bandića i ukoliko će stranka željeti vrstu kontinuiteta, mislim da bi ona bila dobrom kandidatkinjom ukoliko se želi izložiti”, rekla je Borić.

Spomenula je kako je za idući tjedan sazvana sjednica Gradske skupštine na kojoj je čak 75 točaka Dnevnog reda i kako će biti vrlo zanimljivo tko god preuzme od Bandića štafetu.

O Davoru Filipoviću

Borić smatra kako je Davor Filipović doista bio HDZ-ov alibi kandidat.

“Mislim da se HDZ sada mora odmaknuti koliko god je to moguće. Vidimo FIlipovića koji se sada ograđuje od stvari koje je prethodno izglasao. Želi kontinuitet i znamo zašto govori da se nitko ne bi trebao bojati. U zadnjem mandatu je šest stotina članova HDZ-a zaposleno u Gradskoj upravi i Holdingu”, kazala je.

“HDZ i stranka pokojnoga sad Milana Bandića su stvarno spojene posude i tu se upravo prelijevalo s jedne na druge strane ono što je bilo potrebno jednima i drugima. Mislim da ovdje ne možemo govoriti o kontinuitetu, jer bi trebao sada HDZ imati tu većinu koju neće – ne znamo hoće li se s budućom kandidatkinjom ili kandidatom iz stranke Bandić Milan 365 napraviti neki dogovori”, kaže Borić.

Smatra kako Klisović neće pobijediti u Zagrebu.

“Svi znamo da je Klisović doslovno jučer ušao u utrku za gradonačelnika. Neće biti jednostavno gospodinu Klisoviću, ali računamo na suradnju u skupštini”, govori Borić.