Home Politika Katarina Peović: “Na začelju Europe smo jer HDZ vodi slugansku politiku, a Milanović ispada veći suverenist od desnice”

Katarina Peović: “Na začelju Europe smo jer HDZ vodi slugansku politiku, a Milanović ispada veći suverenist od desnice”

by Ante R.

Radnička fronta je anti-NATO stranka, podsjetila je saborska zastupnica Katarina Peović gostujući u N1 Studiju uživo.

“Turski embargo ulaska Finske i Švedske je zanimljiv – zašto ga Erdogan postavlja? Zato što želi da komunističke partije Kudistana proglase komunistićkom partijom. Pokazuje se neka povijesna dijalektika kada imate Milanovića kao lijevog predsjednika koji se slaže s turskim predsjendikom koji želi staviti embargo na ulazak zbog PKK, koji je i Bruxelles i europksi sud razriješio optužbe da su teroristi”, komentirala je.

Peović je navela da se kod glasanja o Zakonu o prekidu trudnoće vidjelo da stvari nisu baš tako jasne. “Dobili smo čudne koalicije i s jedne i s druge strane. Treba ući u saborsku proceduru. Jandroković kaže da to dijeli društvo – baš suprotno. Pokazuje se da većina u Hrvatska smatra da žena ima pravo na izbor, a ultrakonzervativna klerikalna manjina nameće svoje stavove”, rekla je zastupnica Radničke fronte.

“Nije slučajno da je zakon iz ’74. za posljedicu imao zakon koji je danas na snazi i koji se po odluci Ustavnog suda mora modernizirati… Imamo zakon, ali nemamo liniju Ustava i zakona i vidimo da je pravo žene stalno upitno i stalno je na udaru. Samo odgovaramo na posljedice, a ne dajemo afirmativne prijedloge”, smatra Katarina Peović.