Home Politika Možemo! : Koncesije protiv javnog interesa

Možemo! : Koncesije protiv javnog interesa

by Ante R.

Platforma “Možemo” i “Zagreb je naš” upozorili su na, kako kažu, sve učestaliju praksu pogodovanja privatnim investitorima u postupcima dodjele koncesija za pomorsko dobro, protivno javnom interesu. Njihovi kandidati iz Pule, Rijeke, Splita i Dubrovnika govorili su o takvim primjerima u svojim gradovima.

– Vrlo često se koncesioniranje pomorskog dobra koristi kao temelj stvaranja korupcijske hobotnice diljem naših gradova. Vrlo često se interes investitora gleda kao da je iznad javnog interesa. Tada dolazi do situacija gdje niti imamo financijsku korist od tih koncesija, niti imamo kakvu društvenu korist, rekla je na konferenciji za novinare ispred sjedišta Vlade saborska zastupnica platforme Možemo! Sandra Benčić.

Nebojša Zelić iz platforme Možemo! govorio je o natječaju za davanje Porta Baroš u Rijeci u koncesiju za luku nautičkog turizma.

– Zatvoren je natječaj za davanje Porta Baroš u koncesiju. To nije samo po sebi sporno, i prema GUP-u je predviđen za luku nautičkog turizma. Međutim, ono što smatramo duboko problematičnim i čemu ćemo se snažno protiviti jest odredba u natječajnoj dokumentaciji kojom se predviđa da se obuhvat koncesije proširi na cijelu rivu u centru grada i na popularni Molo longo, dakle na prostor koji je od vitalnog značaja i za javni prostor i za kvalitetu života građanki i građana, rekao je, prenosi HRT.