Home Politika Vidović Krišto: DORH želi nogometnu reprezentaciju koja je simbol hrvatske sreće i ponosa baciti u blato”.

Vidović Krišto: DORH želi nogometnu reprezentaciju koja je simbol hrvatske sreće i ponosa baciti u blato”.

by Ante R.

Karolina Vidović Krišto (OiP) na današnjoj je konferenciji za novinare ustanovila da je podizanje optužnice protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena jedan od najskandaloznijih događaja novije hrvatske povijesti.

Zastupnica je poručila kako je “Modrić najvrjedniji veleposlanik Hrvatske u svijetu, kojemu se svijet divi, a DORH želi nogometnu reprezentaciju koja je simbol hrvatske sreće i ponosa baciti u blato”.

Mjerna jedinica kršenja zakona
Podsjetila je i kako je tijekom suđenja Ivi Sanaderu više svjedoka i optuženika nekoliko puta mijenjalo iskaze i nitko nije optužen, a onda je spomenula i Ratka Mačeka.
“Maček je mijenjao iskaze dane pod prisegom pa ne samo da nije optužen za davanje lažnog iskaza nego je pravomoćno oslobođen svih drugih optužbi”, ljutita je Vidović Krišto.

Potom se okomila na DORH čiji je rad ocijenila kao “protuzakonit” i dodala da ne progone kriminal, već ga štite.
“DORH ne procesuira srbijanske ratne zločine, i to po nalogu Plenkovića i Pupovca, a Pupovca štiti jer je na skupu u Banja Luci, zajedno s osuđenim ratnim zločincima, negirao genocid u Banja Luci”, kritizira zastupnica OiP-a.

Na tapeti i Jandroković
“DORH je mjerna jedinica kršenja zakona i optužnicama protiv Lovrena i Modrića je prešao granicu svojih zlouporaba”, rekla je i istaknula da “vodstvo DORH-a mora biti trenutačno smijenjeno”.
A osim DORH-a, okomila se i na predsjednika sabora Gordana Jandrokovića, kojeg je prozvala da s premijerom Plenkovićem blokira rad Sabora s jedinim ciljem, onemogućavanjem parlamentarne rasprave.

“Korumpirano-plenkovićevsko-jandrokovićevske strukture imaju paničan strah od transparentnosti i vladavine prava. Plenkovićeve strukture su Poreznu upravu, Državni inspektorat te Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja u potpunosti blokirale kako bi odabrane strukture mogle zlouporabama pljačkati hrvatske građane”, ustvrdila je.
To, kako je dodala, građani osjete svakodnevno pri obavljanju kupnje – od mliječnih proizvoda do higijenskih potrepština, prenosi Dnevno.