Home razno POGODAK VRIJEDAN EURA Junak vatrenih sa nadimkom “Mandžukić za siromašne”

POGODAK VRIJEDAN EURA Junak vatrenih sa nadimkom “Mandžukić za siromašne”

by Ante R.

Ante Budimir junak je Vatrenih! Pogotkom vrijednim pobjede protiv Armenije poslao je Hrvatsku na Euro. Zabio je 32-godišnji napadač u 43. minuti. Bio je to, pokazalo se, jedini pogodak na utakmici. Ali to je bilo dovoljno za toliko vrijednu pobjedu.

Fascinantna je i njegova životna priča. Život mu je, nažalost, obilježen tragedijama. Rođen je u Zenici 1991. godine, netom prije početka rata. Sa samo šest mjeseci njegova je obitelj morala pobjeći u Hrvatsku. Prvo je otišla majka, a potom im se pridružio i ostatak obitelji. Skrasili su se u Velikoj Gorici.

U ratu mu nitko nije stradao, ali zato mu je otac tragično poginuo u prometnoj nesreći. Antu i njegove dvije sestre zbog toga je odgajala njihova majka. Nogomet je zavolio od malih nogu. Počeo je trenirati 1998. godine kada je Hrvatska osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Manje je poznata činjenica da je kratko trenirao i rukomet. No, ljubav prema nogometu brzo je prevladala, piše Slobodna Dalmacija.

Iako se od malena vidjelo da je talentiran i da će mu nogomet biti posao, obrazovanje nije zapostavio. Štoviše, upisao je Ekonomski fakultet i samo ga nekoliko ispita dijeli od diplome. Kako je priznao, na to su ga nagovorile sestre koje su i same završile ekonomiju. Prije tri godine sa suprugom Monikom dobio je prvo dijete, sina Tomu. Gospođa Budimir rodila je u Španjolskoj jer Ante je tada igrao za Osasunu.

VELIKANI SE TRESU
Ne čudi biblijsko ime njegovog sina s obzirom na to da Ante nikada nije krio koliko mu znači vjera. Na svom Instagram profilu podijelio je fotografiju s papom. U međuvremenu su dobili još dvojicu sinova.

U Osasuni je i danas. Koliko mu vjeruje španjolski prvoligaš dokazuje činjenica da je nedavno potpisao novi dvogodišnji ugovor. Od nadimka „Mandžukić za siromašne” došao je do toga da zabija Realu i Barceloni. Španjolskim velikanima nije svejedno kada u napadu vide 190 centimetara visokog Budimira.

Forte mu je upravo igra glavom. U Osasuni je ove sezone u sjajnoj formi. Zabio je sedam pogodaka u Primeri i izbornik Zlatko Dalić morao ga je vratiti u kadar reprezentacije nakon godinu dana. S Vatrenima je zato bio u Katru kada je Hrvatska osvojila brončanu medalju, piše Slobodna Dalmacija.