Home razno Škotski mediji kukaju, engleski se naslađuju njihovim porazom

Škotski mediji kukaju, engleski se naslađuju njihovim porazom

by Ante R.

HRVATSKA je u 3. kolu skupine D pobijedila Škotsku 3:1 i plasirala se u osminu finala Europskog prvenstva kao drugoplasirana u skupini.

Strijelci za Hrvatsku bili su Vlašić u 17., Modrić u 62. i Perišić u 77., dok je za Škote zabio McGregor u 42. minuti susreta.

Škoti su se uoči utakmice nadali da mogu pobijediti Hrvatsku i ostvariti povijesni plasman u osminu finala Eura, ali na kraju su razočarali.

“Hampden Park je slavio, a onda je plakao”, naslov je u škotskom Heraldu, koji je emotivno ispratio ispadanje Škotske.

“Tako blizu, a tako daleko. Valjda nam nije bilo suđeno. Vjerojatno se nikad neće dogoditi. Nije sramota izgubiti od Hrvatske, ali poraz je jako teško pao igračima i Tartanu Armyju. Ostatak turnira pratit će razmišljajući kako je moglo biti. Za Stevea Clarkea i njegove igrače ovo je bila ta šansa, ali je nisu iskoristili. McGregorov gol za 1:1 bio je najokrutnija lažna nada. Onda je Modrić zabio gol kojemu se moraš diviti nevezano za to za koga navijaš. Do kraja su se čuli samo hrvatski navijači i šansa za Škotsku je iščezla”, piše Herald.

Engleski mediji naslađuju se ispadanjem Škotske

“Tartan Army je ispao zahvaljujući strašnom golu Luke Modrića”, naslov je teksta u engleskom Daily Mailu.

“Ne, gospodo. Oni ne znaju plesati. Škotska je izgubila korak, a Hrvatska je otplesala valcer za drugi krug zahvaljujući genijalnom Luki Modriću. On zna sve korake. Njegov gol za 2:1 zaustavio je show za Škotsku. Samo on na terenu mogao je zabiti takav gol. Za Škotsku je to još jedno ispadanje u skupini. Bili su časni u porazu, ali nisu li uvijek?” naslađivao se engleski list ispadanjem Škotske.

“Genijalni Modrić odveo je Hrvatsku u drugi krug”, naslov je na Marci, koja se divila Modrićevom golu za 2:1, asistenciji Perišiću za 3:1 i igrom koja je “uništila Škotsku”.

“Bila je ovo tipična škotska večer. Večer koja skoro da je prkosila logici, ali je imala savršenog smisla tisućama Škota. No, bila je to večer koja je morala završiti na teži način. Na škotski način”, piše BBC, koji je pohvalio želju i volju Škota, ali dodao da je Hrvatska bila konkretnija u nastavku te da je zasluženo pobijedila.

L’Equipe je također nahvalio sjajnog Modrića, koji je vodio Hrvatsku prema pobjedi, a sličan tekst objavio je i Kicker.

“Modrić i Perišić odveli Hrvatsku u drugi krug. Vatreni preživjeli Škote i s drugog mjesta idu u osminu finala”, napisao je srpski Kurir, prenosi Index.hr.