Home Sport I toga ima u Hrvatskoj! Sudac dao crveni svom pomoćniku. Ovaj mu pozvao policiju…

I toga ima u Hrvatskoj! Sudac dao crveni svom pomoćniku. Ovaj mu pozvao policiju…

by Ante R.

Zdenko Kerovec iz Vukojevaca nije bio zadovoljan svojim pomoćnikom Antunom Bičanićem, koji je ulazio u verbalni konflikt s ljudima s gostujuće klupe Niželigaški nogomet ima neku posebnu čar, a zanimljive, pa čak i bizarne, scene nisu rijetkost. Jedna je takva proteklog vikenda viđena u Budimcima na utakmici 27. kola NS Našice, gdje je domaćin Dinamo dočekao Lađansku (1-1).

Sudac pokazao sucu crveni karton

Međutim, u centru zbivanja nisu bili nogometaši ni navijači. ‘Šou’ su priredili suci, a igrači su sa strane mogli samo gledati cirkus koji je uslijedio nakon crvenog kartona, kojeg je sudac pokazao drugom sucu, piše Glas Slavonije.

Naime, zbog nedostatka sudačkog kadra u ligama Nogometnog središta često bude delegiran samo glavni sudac, pa jednog pomoćnog iz svojih redova iz svojih redova izabere domaćin, jednoga gost. To su obično ljudi izabrani iz gledališta.

Kako god, glavni sudac Zdenko Kerovec iz Vukojevaca nije bio zadovoljan svojim pomoćnikom Antunom Bičanićem iz domaćih redova, koji je ulazio u verbalni konflikt s ljudima s gostujuće klupe, pa mu je dodijelio crveni karton. U izvješću delegata stoji da je glavni sudac udaljio Bičanića iz igre jer je procijenio da ne može obavljati tu dužnost zbog pristranosti, što nije prvi takav slučaj…

Pomoćnik zvao policiju

Međutim, to je bio samo početak zapleta. Isključeni pomoćnik pozvao je policiju, a u domaćin redovima bila je priča da ju je zvao s namjerom da prijavi glavnog suca jer sudi u alkoholiziranom stanju.  Policijski službenici na koncu su stigli na intervenciju, ali zbog mogućeg nereda nakon utakmice, a ne prijave zbog alkohola pa tako sudac Kerovac nije morao puhati u dreger, piše Glas Slavonije.