Home Sport Inter prekinuo dominaciju Juventusa. Brozović i Perišić slave titulu prvaka Italije.

Inter prekinuo dominaciju Juventusa. Brozović i Perišić slave titulu prvaka Italije.

by Ante R.

Nogometaši Atalante kiksali su na gostovanju kod Sassuola (1-1) u okviru 34. kola Serie A, a to znači samo jedno – Inter je prekinuo dominaciju Juventusa i nakon 11 godina posta osvojio naslov talijanskog prvaka!

‘Nerazzurri’ su i matematički osigurali titulu pa će hrvatski dvojac u gradu mode Marcelo Brozović Ivan Perišić ovaj dan proslaviti u posebnom veselju. I imaju zašto biti zadovoljni, Brozović je, uz Lukakua i Lautara, odigrao jednu od najbitnijih uloga Intera Antonija Contea ove sezone odigravši 30 utakmica uz gol i šest asistencija dok je Perišić nakon povratka iz Bayerna s tri gola i pet asistencija u Serie A  pomogao koliko je Conte tražio od njega. Zabijao je za važne bodove protiv Spezije, Fiorentine i Parme te tri puta asistirao protiv Milana, jednom protiv Lazija…

Inter je tako potvrdio ono što se naslućivalo nekoliko kola ranije i prekinuo dugogodišnju dominaciju Juventusa. ‘Nerazzurri’ su posljednji put prvaci bili davne 2010. godine pod palicom Josea Mourinha kada su osvojili svoju slavnu ‘tripletu’, a godinu kasnije posljednji naslov u svojoj povijesti osvojio je Milan.

Tada je uslijedila dominacija Juventusa, koji je devet godina zaredom bio prvak. Inter je tako, četiri kola prije kraja, stigao do 19. naslova Serie A čime se probio na drugo mjesto s najviše titula talijanskog prvaka iza Juventusa (36) i jednim više od gradskog rivala Milana (18). Na četvrtom mjestu je Genoa, koja ima devet naslova.

Atalanta presudila sama sebi

Sassuolo i Atalanta odigrali su zaista ludu utakmicu prepunu događaja. Utakmicu je usmjerio Atalantin golman Gollini, koji je neoprezno istrčao s gola u 23. minuti, srušio Bogu i zaradio isključenje. ‘Božica’ je tako već praktički na startu ostala s desetoricom.

No, ipak je prva povela nakon sjajne akcije koju je završio Gosens. Bočni igrač Gian Piera Gasperinija pogodio je u 32. minuti i Atalanta je imala sve u svojim rukama.

Ipak, teško je bilo očekivati da će izdržati. Možda da je preko puta stajala neka slabije rangirana momčad, no Sassuolo ove sezone igra zaista sjajno. I izjednačenje je stiglo u 52. minuti kada je kapetan Domenico Berardi pogodio iz penala.

Samo 12 minuta kasnije Sassuolo je mogao riješiti stvar kada je Locatelli zabio za 2-1, no nakon intervencije VAR-a utvrđeno je da je mladi Talijan bio u zaleđu i gol je poništen.

A u 75. minuti Marlon je napravio najveću glupost danas kada je srušio Muriela, skrivio penal i zaradio isključenje (drugi žuti karton). Atalanta je presudila sama sebi, imala je sve, ali Muriel je uspio promašiti s bijele točke. To jest, Consigli mu je obranio mlak udarac.

Obje momčadi do kraja su igrale s igračem manje, Atalanta je opasno pritisnula na kraju kada su braniči Sassuola čistili loptu s gol-crte, no rezultat se nije promijenio i Inter je proslavio dugo očekivani naslov prvaka, prenosi 24sata.