Home Sport Poznati splitski novinar poslao jasnu poruku Hajdukovoj zvijezdi: Spavaš li mirno Marko Livaja? Sramotno si postupio

Poznati splitski novinar poslao jasnu poruku Hajdukovoj zvijezdi: Spavaš li mirno Marko Livaja? Sramotno si postupio

by Ante R.

Poznati splitski novinar Ivan Ugrin kritizirao je Marka Livaju zato što je naprasno otišao iz reprezentacije.

“Spavaš li mirno, Marko Livaja?! Ako misliš da nema i tvoje krivnje za ovo rasulo od hrvatske reprezentacije koje smo gledali ovih dana protiv Turske i Wallesa, varaš se. Mogao si malo suspregnuti svoj ego i odradit ove dvije utakmice i onda otići, a ne dan prije okupljanja Vatrenih za Osijek.

Mogao si bit ne znam kako uvrijeđen, ali onda si trebao otići odmah nakon incidenta na Rujevici jer te HNS i izbornik nisu zaštitili kako treba. Ne, ti si lukavo čekao kad si bio ponovno pozvan i onda ga zabio svima, prije svega sebi.

Samo si unio nemir u reprezentaciju svojim postupkom. I to u situaciji kad je cijeli napad ozlijeđen i ostao je na dvojici doslovno juniora. Hrvatska reprezentacija bi svakom hrvatskom nogometašu trebala biti prije svega, a ne ovako kako si se ti prema njoj ponio. Sramotno”, napisao je Ivan Ugrin na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, manje od 24 sata prije okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije za susrete protiv Turske i Walesa, napadač Hajduka i reprezentativac Marko Livaja je objavio kako napušta vatrene. Objavu je podijelio na društvenim mrežama, a o svemu je prije pisanja po Instagramu obavijestio Hrvatski nogometni savez, navodi nogometaš.

– Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha – započeo je napadač Hajduka objavu na svojemu Instagramu.

– Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti – zaključio je Livaja.

Podsjetimo, Livajina turbulentna epizoda s hrvatskom reprezentacijom počela je još ljetos kada se na treningu na Rujevici dogodio incident u kojemu je dio okupljenih na tribinama vrijeđao Livaju na što je on burno reagirao. Tada je napustio pripreme reprezentacije i stožer vatrenih, no izbornik Zlatko Dalić dao mu je povjerenje i pozvao ga na pripreme za jesenske kvalifikacije.

Zlatko Dalić također je komentirao iznenadni odlazak Marka Livaje.
“Meni je žao što o tome pričamo, par dana prije sam ga zvao i poslao poruku, nije mi se javljao i nije mi htio odgovoriti na pozive. Ne znam zašto je puklo između nas. Za par povika s tribine nije razlog za otići. S njim bi bili bolji, da je bio u Ligi nacija, možda bi osvojili”, rekao je Zlatko Dalić, prenosi Teleskop.