Home Sport UHVAĆEN U LAŽI Australci našli način da Noleta vrate kući, no moguća je i gora kazna

UHVAĆEN U LAŽI Australci našli način da Noleta vrate kući, no moguća je i gora kazna

by Ante R.

Saga o Novaku Đokoviću još traje. Australski ministar za imigracije Alex Hawke još uvijek nije donio odluku hoće li ukinuti vizu najboljem reketu svijeta.

 

Australska novinarka Karen Sweeney objavila je da je federalna vlada možda pronašla novu stvar koja ne ide na ruku najboljem tenisaču na svijetu. Australska putna deklaracija je dokument koji svaki putnik mora ispuniti pri ulasku u Australiju, a Đoković je u tom dokumentu naveo kako nije putovao 14 dana prije ulaska u Australiju.

 

Tijek događaja:

 

12:50 Nove optužbe protiv Đokovića: Je li lagao u putnoj izjavi?

 

Novak Đoković suočava se s novim optužbama zbog navoda da je u putnoj ispravi dao lažnu izjavu o tome gdje se nedavno nalazio.

 

Australske granične snage trebaju ispitati je li Đoković neiskreno odgovorio da nije i da neće otputovati u drugu zemlju 14 dana prije puta u Australiju.

 

12:30 Kyrgios opet brani Đokovića

 

Australski tenisač Nick Kyrgios koji nije uvijek bio naklonjen Novaku Đokoviću, ponovno je stao u njegovu obranu, navodeći da ga je “sramota” zbog cijele situacije s prvim reketom svijeta.

 

“Sramota me je kao australskog sportaša koji je vidio što je on sve učinio za nas i za sport. Smatram da se ne nosimo ispravno s ovim, ali mediji to vole, vole nas dijeliti”, kazao je Kyrgios, a prenosi australski The Age.

 

 

11:50 Đoković prvi nositelj AO-a

 

Novak Đoković službeno je prvi nositelj Grand slam turnira u Melbourneu. Organizatori Australian Opena danas su potvrdili 32 nositelja u obje konkurencije, a srpski as je na poziciji broj jedan.

 

 

11:00 Đoković došao u teretanu, evo kako su reagirali igrači

 

Novak Đoković je odradio i drugi trening u Melbourneu, a završio ga je u 16.30 po lokalnom vremenu, odnosno oko 6.30 po našem.

 

Srpski tenisač se tako nastavio pripremati za turnir na kojem bi mogao napasti i 21. grand slam titulu, te 10. u Melbourneu.

 

Ipak, da su stvari i dalje daleko od idealnih svjedoči i izjava jednog igrača koji je objasnio što se dogodilo kad se Đoković pojavio u teretani.

 

 

10:45 ATP: Situacija šteti svima

 

ATP Tour, koji organizira Udruga teniskih profesionalaca, priopćio je kako je kontroverza oko australske vize Novaka Đokovića donijela štete “na svim frontovima”.

 

ATP se također zauzeo za jasnija pravila ulaska u Australiju te je pozvao igrače da se cijepe.

 

 

9:30 Autralska putna deklaracija

 

Đoković je u Australiju sletio 5. siječnja. Prije toga, viđen je kako trenira u Srbiji 25. prosinca prošle godine, a zatim u Španjolskoj 2. siječnja ove godine. Davanje pogrešnih informacija u tom dokumentu predstavlja “ozbiljan prekršaj” i podliježe kazni.

 

Đoković je imigracijskim službenicima rekao kako je formular za njega popunio Tennis Australia, ali službenik Saveza rekao je kako je to napravljeno “prema informacijama koje je dostavio čovjek s vizom”.

 

Novinar Russel Fuler piše kako taj Đokovićev postupak “nije baš mudar s obzirom na okolnosti, ali nije nešto što bi u uobičajenim okolnostima predstavljalo problem”.

 

Sudac Anthony Kelly, podsjetimo, uvažio je Đokovićevu žalbu na odluku da mu se poništi viza i izvršnoj vlasti poslao je oštru poruku da njegovu odluku ne mijenjaju. To ipak ne znači da će ministar Hawke postupiti u skladu s naputkom suca.

 

Australian Open počinje 17. siječnja, a Đoković je dosad devet puta osvajao ovaj turnir.

 

8:20 Bez odluke ministra

 

 

Australski ministar za imigraciju Alex Hawke i 24 sata od sudske odluke da prvi tenisač svijeta smije ostati u Australiji još uvijek razmišlja hoće li deportirati Novaka Đokovića iz zemlje.

 

“Kao što je jučer navedeno na Federalnom okružnom i obiteljskom sudu, ministar Hawke razmatra hoće li ukinuti vizu gospodina Đokovića prema članku 133C(3) Zakona o migracijama.

 

U skladu s odgovarajućim postupkom, ministar Hawke će temeljito razmotriti to pitanje.

 

Budući da je problem u tijeku, iz pravnih razloga nije primjereno dalje komentirati”, rekli su iz ureda ministra za CNN, prenosi N1.