Home Svijet Silovali i ubili djevojčicu: Pedofile će kazniti doživotnim radom u sibirskim rudnicima

Silovali i ubili djevojčicu: Pedofile će kazniti doživotnim radom u sibirskim rudnicima

by Ante R.
Foto Unsplash

Monstruozan zločin otmice, silovanja i ubojstva petogodišnje djevojčice Veronike Nikolajeve potaknuo je ruske vlasti na rigorozno pooštravanje kazne za seksualne zlostavljače djece. Tako se za opetovane prijestupnike predlaže doživotna kazna koju će služiti u kaznenoj koloniji na Arktiku.

 

– Tu će biti prisiljeni raditi u sibirskim rudnicima – rekao je Vjačeslav Voldin predsjednik ruskog parlamenta.

 

Djevojčicu su silovali i izboli do smrti 44-godišnji Denis Gerasimov i njegov dugogodišnji partner Vadim Belijakov (24). Oteli su je kad se igrala u blizini majčinog radnog mjesta u Kostromi te je odveli u hostel u kojem su počinili monstruozan zločin. Veronika se pokušala oduprijeti otmičarima, a uhvaćeni su zahvaljujući snimkama nadzornih kamera. Njezino tijelo pronađeno je u torbi i zamotano u vreći.

 

Kad su mještani doznali što se dogodilo okupili su se kod hostela te su željeli linčovati zločince.

 

Maria Lvova-Belova, povjerenica za prava djece, upozorila je kako su seksualni napadi na djecu i adolescente u posljednjih osam godina porasli za 79 posto.

 

– Oni koji su osuđeni za takve zločine bi trebali služiti doživotnu kaznu u najtežim uvjetima i to na krajnjem sjeveru države ili u rudnicima. Trebali bi biti podvrgnuti najtežem radu kako bi se svaki dan prisjećali zločina kojeg su počinili i žalili za njima. Te zločince ne možemo nazvati ljudima – rekao je predsjednik parlamenta Vjačeslav Voldin, prenosi Večernji.