Home Gospodarstvo APARTMANI PRAZNI HRVATSKA PUNA: U Hrvatskoj trenutno boravi gotovo 900 tisuća turista

APARTMANI PRAZNI HRVATSKA PUNA: U Hrvatskoj trenutno boravi gotovo 900 tisuća turista

by Ante R.

U Hrvatsku je u dosadašnjem dijelu srpnja došlo 1,7 milijuna turista, koji su ostvarili 10,8 milijuna noćenja, što je jednak rezultat kao u isto lanjsko vrijeme, a trenutno u zemlji boravi gotovo 900 tisuća turista, podaci su Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Na upit Hine, iz HTZ-a iznose i nove (preliminarne) podatke iz sustava eVisitor po kojima je u dosadašnjem dijelu ove godine, do sredine srpnja, u Hrvatskoj bilo 8,5 milijuna turista i 38,2 milijuna noćenja, što su porasti od 12 i 6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

“Zadovoljni smo rezultatima iz dosadašnjeg dijela godina i srpnja. Nalazimo se u samoj špici sezone, kada u zemlji trenutno boravi gotovo 900 tisuća turista. Uskoro očekujemo kako će ta brojka premašivati milijun turista na dnevnoj bazi koji će boraviti u hrvatskim destinacijama”, komentar je direktora HTZ-a Kristjana Staničića.

Kaže i da je trenutno najviše turista u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji i na Kvarneru, dok ih je među destinacijama najviše na Viru, u Rovinju, Umagu, Poreču, Medulinu i Dubrovniku.

Među turistima najviše je pak Nijemaca, Slovenaca i domaćih, a zatim Austrijanaca, Čeha i Poljaka.-Hina

You may also like