Home Svijet BiH: Pet optuženih zbog krijumčarenja migranata u Hrvatsku, za svaki ilegalni prelazak naplaćivali blizu iznosa hrvatskog minimalca

BiH: Pet optuženih zbog krijumčarenja migranata u Hrvatsku, za svaki ilegalni prelazak naplaćivali blizu iznosa hrvatskog minimalca

by Ante R.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u srijedu je podignulo optužnicu protiv petorice državljana te zemlje koje tereti za krijumčarenje ilegalnih migranata preko granice s Hrvatskom.

Optuženi su Boško Đurić (52) iz Gradačca, Darko Šupica (42) i Đoko Šupica (42) iz Brčkog, Rade Perić (23) iz Doboja i Darko Mišić (38) iz Vlasenice.

Svi osim Perića ranije su osuđivani.

Tužiteljstvo ih tereti da su od kao pripadnici organizirane kriminalne skupine u veljači 2022. godine na području Tuzle i Modriče skrivali skupinu od 26 ilegalnih migranata iz Turske i pokušali ih prebaciti u Hrvatsku skrivene u kamionu preko dva granična prijelaza.

Za ilegalni prelazak granice krijumčari su od svakog migranta naplatiti po 600 eura. Jedna skupina skrivenih migranata otkrivena je tijekom redovite granične kontrole na prijelazu Bosanski Šamac a druga na prijelazu Gorica kod Posušja. – Hina.

You may also like