Home Vijesti Britanski obavještajci: Rusi žestoko napadaju grad u Donjecku, ovo im je prioritet

Britanski obavještajci: Rusi žestoko napadaju grad u Donjecku, ovo im je prioritet

by Ante R.

“Grad Bahmut u istočnoj Ukrajini pretrpio je vrlo veliku štetu nakon ruskog granatiranja”, objavilo je britansko ministarstvo obrane u svom najnovijem izvješću o stanju u Ukrajini.

“Ukrajinske ofenzivne operacije nastavljaju vršiti pritisak na ruske snage i na sjeveroistoku i u Hersonskoj oblasti na jugu. Međutim, Rusija nastavlja davati veliki prioritet vlastitim ofenzivnim operacijama u središnjem sektoru Donbasa, posebno u blizini grada Bahmuta”, dodaju.

“Tijekom prošlog tjedna ruske snage su napredovale i do 2 kilometra prema gradu na dvije osovine, približavajući se prodoru u Bahmut, koji je pretrpio veliku štetu od granatiranja. Te su snage vjerojatno uključivale postrojbe privatne vojne tvrtke Wagner, uključujući vojnike nedavno regrutirane iz ruskih zatvora”, objavili su, prenosi Index.

U video obraćanju u subotu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da su ukrajinske snage sudjelovale u vrlo teškim borbama u blizini Bahmuta. Bahmut se nalazi na glavnoj cesti koja vodi do gradova Slovjansk i Kramatorsk, oba smještena u industrijskoj regiji Donbas, koju Moskva tek treba u potpunosti osvojiti.