Home Vijesti Dr.sc. Mario Banožić postao profesor na fakultetu, istina izvanredni

Dr.sc. Mario Banožić postao profesor na fakultetu, istina izvanredni

by Ante R.

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić, inače doktor ekonomskih znanosti i docent, zatražio je od Ekonomskog fakulteta u Osijeku pokretanje postupka izbora u znanstveno-nastavno zvanje naslovnog izvanrednog profesora, piše Telegram. To će mu omogućiti da se predstavlja s novom titulom.

Ako Banožić bude izabran u zvanje izvanrednog profesora, moći će se javiti na neki hipotetski natječaj koji raspisati neko visoko učilište.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske reklo je Telegramu da su rasprave o Banožićevim možebitnim planovima “bespredmetne”. Ministarstvo je dodalo da Banožić ispunjava sve uvjete za izbor u zvanje izvanrednog profesora te da je vidljiv njegov “višegodišnji kontinuitet uspješnog doprinosa akademskoj zajednici”.

Naslovni profesor je osoba izabrana za profesora na sveučilištu ili inoj visokoškolskoj ustanovi, ali bez primanja u radni odnos. Banožić je Ekonomskom fakultetu u Osijeku na ime postupka izbora u zvanje naslovnog izvanrednog profesora uplatio propisanu naknadu od 929 eura (7000 kuna). Fakultetsko je vijeće 13. srpnja pokrenulo postupak izbora te oformilo povjerenstvo koje će utvrditi ispunjava li Banožić uvjete za izbor.

Nakon provjere, povjerenstvo će sastaviti izvješće te ga poslati u proceduru nacionalnom Matičnom odboru za polje ekonomije, piše Telegram.