Home Vijesti Emotivni Pupovac lamentirao u Saboru: Ni jedna rezolucija nam nije po mjeri, ni po srcu

Emotivni Pupovac lamentirao u Saboru: Ni jedna rezolucija nam nije po mjeri, ni po srcu

by Ante R.

„Kao predstavnik Srba u Hrvatskoj, koji su najviše stradali u Jasenovcu, ni jedna rezolucija nam nije po mjeri, ni po srcu“, izjavio je u utorak zastupnik Milorad Pupovac (SDSS) referirajući se na crnogorsku Rezoluciju o genocidu u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen.

Poručio je pritom kako su o tome najmanje pozvani govoriti oni koji u Hrvatskom saboru izvikuju Za dom spremni (ZDS) ili razapinju zastave s natpisom Za dom spremni.

U njegovim se riječima prepoznao Miro Bulj (Most) uzvrativši mu da omalovažava zastupnike i pripadnike obrambenih snaga HOS-a koji u svom znakovlju imaju ZDS, a koje im je priznato za vrijeme lijeve vlade premijera Ivice Račana (SDP). Gdje je mirotvorac dr. Ivan Šreter, upitao je Bulj Pupovca?

Zastupnik SDSS-a u saborskom govoru na slobodnu temu osudio je incident u kojemu je muškarac (44) u Biljegu kod Vojnića namjerno naletio automobilom na skupinu biciklista pri čemu je jedna žena ozlijeđena.

Motive policija treba utvrditi, ali sasvim je sigurno, učinio je to na način koji je nedopušten i za svaku osudu, rekao je zastupnik i izrazio nadu da „nitko od toga neće raditi što ne treba, a to je kolektivizirati krivicu, ljude koji tamo žive u miru nazivati ostacima poraženih snaga“. – Hina.

Miro Bulj poslao zaključak Saboru: “Želim da ih proglasimo osobama non grata”

Penava o rezoluciji o Jasenovcu: Neprijateljski akt države koja se vazalski podčinila politici “srpskog sveta”

You may also like