Home Vijesti Filmska potjera pred Vatikanom: Albanac autom probio blokadu. Policija pucala u gume. Morali vaditi i elektrošoker

Filmska potjera pred Vatikanom: Albanac autom probio blokadu. Policija pucala u gume. Morali vaditi i elektrošoker

by Ante R.

Albanski državljanin BMW-om je probio policijsku blokadu pred Vatikanom. Karabinjeri su mu pucali u gume, ali on je nastavio bijeg, no konačno se zabio o oklopno vozilo. Uhićen je.

Filmska jurnjava dogodila se u nedjelju pred samim Vatikanom. Talijanski karabinjeri bili su prisiljeni pucati u gume vozila, čiji se vozač nije htio zaustaviti nakon što je probio policijsku ogradu u Ulici Pavla VI., javlja talijanska Corriere Della Sera.

Umjesto da se zaustavi, vozač BMW-a dao je još jači gas pa je uslijedila potjera, a automobil je konačno zaustavila policijska blokada kad se BMW zabio u oklopno vozilo. Policija je zatim opkolila automobil, no vozač se zabarikadirao pa su morali razbiti staklo kako bi ga izvukli, a nakon što je nasrnuo na njih, upotrijebili su električni pištolj kako bi ga priveli. Dvojica policajaca su ozlijeđena i prebačeni su u bolnicu, no nisu životno ugroženi, prenosi Dnevnik.hr.