Home Vijesti Glavašević posprdno o Banožiću: “Ministar se uvalio u nešto čemu nije dorastao. Kao da je Zoki Balboa protiv pijanca iz birtije.”

Glavašević posprdno o Banožiću: “Ministar se uvalio u nešto čemu nije dorastao. Kao da je Zoki Balboa protiv pijanca iz birtije.”

by Ante R.

U Newsroomu je gostovao Bojan Glavašević, neovisni saborski zastupnik, komentirao je sukob predsjednika Zorana Milanovića i ministra Marija Banožića.

“Kratkoročno, mislim da će Milanović u ovoj bitci odnijeti pobjedu iz nekoliko razloga, prvi jer je ministar obrane izašao iz zakonskih i ustavnih okvira”, rekao je i dodao:

 

“Ministar svašta priča u zadnje vrijeme, a Milanović kakav god da bio, slagali se s njime ili ne, je ipak osoba koja je pokazala da nekada i zna plesati po rubu, ali ne prelazi svoje ovlasti. Ministar se uvalio u nešto čemu nije dorastao. Kao da je Zoki Balboa, protiv onog pijanca iz birtije koji kaže da može prebiti bilo koga. Ministar nije dorastao svojoj dužnosti po bilo čemu, to vidi i HDZMinistar se uvalio u nešto čemu nije dorastao. Kao da je Zoki Balboa, protiv onog pijanca iz birtije koji kaže da može prebiti bilo koga. Ministar nije dorastao svojoj dužnosti

Rekao je i da je to što ga je premijer u srijedu branio u Saboru jasan znak da će uskoro otići. “Na prvom sljedećem rekontruiranju Vlade. Samim time što je premijer rekao da je on nastabilniji ministar, znači da je gotov”, kaže.

 

Rekao je i kako smjena ministra ne bi bila stvar davanja zadovoljštine. “u ovoj priči stvar je u tome ko ima veći štap u rukama, a to je Zoran Milanović i to je pitanje ovlasti predsjednika.

 

“Cijela javnost je protiv ministra”

Kaže i kako premijer sigurno neće Banožića direktno razriješiti.

 

“Ne kratkoročno, ali doći će neko restrukturiranje Vlade. Postoji još jedna mogućnost, ako ministar obrane doista ne bude shvatio što se događa oko njega, a događa se da se HDZ visokim izvorima u offu ograđuje od njega, ako nije shvatio poruke da bi on to trebao riješiti sam, odnosno da bi trebao spustiti tenzije, cijela javnost je protiv njega, ako ne prestane raditi gafove, ako nastavi neshvaćati u kakvoj se situaciji nalazi onda je vrlo lako da ćemo u jednom trenutku od njega čuti da će otići da ne bude teret vladi. To smo imali već.

 

Ako bude dovoljno pametan neće otići u kratkoročnom razdoblju, ali iskreno, s obzirom na ovog minista ovdje, nisam siguran u to”.

 

Rekao je i kako nema kristalnu kuglu da zna što će biti na Vijeću 9. studenog, ali da ne očekuje ništa dramatično. Također, kaže kako misli da su zakon i Ustav jasni i da su ovlasti predsjednika i ministra dosta precizne.

 

“Ovo mora završiti na način da se smire tenzije između predsjedniak i premijera”, zaključuje.