Home Svijet Hakeri srušili Las Vegas, traže milijune!

Hakeri srušili Las Vegas, traže milijune!

by Ante R.

Las Vegas se i dalje nalazi pod hakerskim napadom, otežano je rezerviranje soba, naplata, a navodno ne rade ni svi uređaji u kasinima. U četvrtak je napad prijavio ugostiteljski div Caesars Entertainment koji je potvrdio da su hakeri ukrali brojeve socijalnog osiguranja i brojeve vozačkih dozvola značajnog broja korisnika programa vjernosti, prenosi CNN.

Ova informacija je otkrivena dok se drugi veliki brend, MGM Resorts, oporavlja od vlastitog kibernetičkog napada koji se dogodio u ponedjeljak. Napad je otkriven tako što su gosti prijavili da ne mogu platiti usluge niti koristiti digitalne ključeve za ulazak u sobu, a društvenim mrežama šire se informacije da ne rade niti uređaji u kasinu.

Dva hakiranja u središte pozornosti stavila su računalne obrane nekoliko milijardi vrijednog kasina i hotela u Las Vegasu koji su dobre mete za iznuđivanje.

Caesars Entertainment, koji posjeduje poznate hotele s kasinima kao što je Caesars Palace, potvrdio je 7. rujna da su hakeri ukrali kopiju baze podataka programa lojalnosti kupaca. U prijavi koja je podnesena Komisiji za vrijednosne papire i burzu stoji da su u računalne sustave provalili napadom na IT podršku.

– Poduzeli smo korake kojima smo osigurali da neovlašteni akter izbriše ukradene podatke, iako ne možemo jamčiti da su ukradeni, poručili su iz Caesars Entertainmenta. Tvrtka nije odgovorila na CNN-ova pitanja o tome koji su koraci poduzeti i uključuju li plaćanje otkupnine.

– Nastavljamo marljivo raditi na rješavanju problema kibernetičke sigurnosti, istovremeno rješavajući potrebe pojedinačnih gostiju, stoji u priopćenju MGM Resortsa objavljenom u četvrtak ujutro. Tvrde da su u ponedjeljak, kad su se pojavile vijesti o incidentu, isključili određene računalne sustave kako bi zaštitili podatke.

Dok su zbog provala u baze podataka ovog tjedna neki katovi kasina zatvarali svoja vrata, na internetu se pojavila hakerska skupina koja je preuzela odgovornost za napad na sustave Caesars Entertainmenta i rekla da je od tvrtke tražila da plati otkupninu od 30 milijuna dolara.