Home Vijesti Holy otkrila koga vidi kao Plenkovićevog kandidata za predsjednika države: “Ne bi me začudilo”

Holy otkrila koga vidi kao Plenkovićevog kandidata za predsjednika države: “Ne bi me začudilo”

by Ante R.

Gostujući uživo u emisiji Newsroom na N1 televiziji bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy komentirala je ministarske kadrove, najprije u resoru kojeg je imala prilike voditi. Osvrnula se i na suradnju koalicijskih partnera u novoj Vladi, za koju smatra da će biti “zanimljiva igra”, ocijenivši zahtjeve Domovinskog pokreta “teškim nebulozama” 

Ministrica Marija Vučković je preuzela Ministarstvo zaštite okolište. Što će raditi?

“Meni se čini da je kao ministrica poljoprivrede imala dosta gafova, dosta se pričalo i o tome da bi je Plenković mogao smijeniti. Holy ističe kako podržava osnivanje zasebnog ministarstva, ali ističe: “Ako se ide u pravcu održivog razvoja, osoba na čelu mora imati intrinzičnu motivaciju da štiti okoliš, a ne da štiti neke gospodarske interese. ”

“Kad imamo na umu da je ključni strateški dokument Europski zeleni plan koji predviđa tranziciju cjelokupnog društva, to bi doista trebala biti osoba koja jako dobro poznaje resor, politike zaštite okoliša. Moj dojam je da ministrica Vučković u tome baš nije ekspertica.” Ministar gospodarstva nam je vezan uz plinski biznis obiteljskim poslovima, a ne bi trebao biti, govori Holy.

Što se tiče suradnje unutar sustava, Holy je kratko opisala kako on može izgledati: “Jednom sam kao dogovorila sastanak s SDP-ovim ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom kako bismo dogovorili stavove vezane uz dopis Europske komisije, ali on je otišao na put. Zbilja tragično.” Čini mi se, uz sve deklarativne izjave, da je zaštita okoliša jako bitna, čini mi se da je to trinaesto prase i zadnja rupa na svirali.

Komentirala je i suradnju HDZ-a i DP-a:

“Mislim da Domovinski pokret mora biti otvoren da ne bi bio izigran. Bit će to zanimljiva igra.” “Sve što je tražio Domovinski pokret su teške nebuloze”, oštra je Holy pa nastavlja: “naravno da bi njima ministar Ivan Anušić daleko više odgovarao na poziciji predsjednika HDZ-a i time vratio određen broj glasača. Ne bi me začudilo da Andrej Plenković kao vrlo lukavi političar gurne Anušića za predsjednika države”, zaključuje Holy, piše N1.

You may also like