Home Svijet Incident na antiislamskom prosvjedu u Njemačkoj: Policija ustrijelila muškaraca koji je nožem nasrnuo na okupljene

Incident na antiislamskom prosvjedu u Njemačkoj: Policija ustrijelila muškaraca koji je nožem nasrnuo na okupljene

by Ante R.
Njemačka policija

Njemačka policija priopćila je u petak da je ustrijelila i ozlijedila muškarca koji je nožem nasrnuo na okupljene na antiislamskom prosvjedu pod u Mannheimu na jugozapadu Njemačke.

Na snimkama s društvenih mreža bradati muškarac nožem nasrće na okupljene na središnjem gradskom trgu Marktplatz. Jedna je osoba ubodena nožem u nogu, a policajac koji je pokušao intervenirati dobio rez po vratu. Drugi policajac zatim je upucao napadača. Nema informacija o identitetu ni motivima napadača, a policija kaže da još ne može iznijeti detalje o ozlijeđenima.

Prijenos uživo iz središta Mannheima prikazivao je protuislamskog aktivista Michaela Stürzenbergera kako se sprema obratiti nevelikom broju okupljenih. Preko snimke stoji zaštitni znak povezan s Stürzenbergerovom antiislamskom kampanjom “Open Eyes”.

Incident je izbio u završnom dijelu kampanje za Europski parlament u kojoj krajnje desna stranka Alternativa za Njemačku (AfF) vodi kampanju na temelju, kako je stranka naziva, opasnosti koju predstavlja migracija iz muslimanskih zemalja.

Stürzenberger (59), koji se predstavlja kao islamski kritički novinar, dosad je bio član nekoliko krajnje desnih antiislamskih organizacija, uključujući pokret PEGIDA koji održava redovite marševe ulicama gradova, posebno u istočnoj Njemačkoj. – Hina.

You may also like