Home Svijet Isprovociran posljednjim izraelskim napadom u Rafahu, Erdogan pozvao islamski svijet na reakciju: “Izrael nije prijetnja samo za Gazu, već i za čitavo čovječanstvo”

Isprovociran posljednjim izraelskim napadom u Rafahu, Erdogan pozvao islamski svijet na reakciju: “Izrael nije prijetnja samo za Gazu, već i za čitavo čovječanstvo”

by Ante R.
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u srijedu je ocijenio da je “duh Ujedinjenih naroda u Gazi mrtav”, istodobno pozvavši “islamski svijet da reagira” nakon izraelskih napada na kampove u Rafahu u kojima su smješteni raseljeni Palestinci. 

“UN ne uspijeva zaštititi čak ni svoje osoblje, ni humanitarno osoblje. A što još čekate da biste djelovali? Duh Ujedinjenih naroda u Gazi je mrtav”, rekao je Erdogan pred zastupnicima svoje stranke.

Uz optužbe na račun nemoći međunarodne institucije, predsjednik većinski muslimanske zemlje s 85 milijuna stanovnika prozvao je i svoje kolege iz islamskoga svijeta. “Želim islamskome svijetu uputiti par riječi: A što još čekate da biste donijeli zajedničku odluku? Bog će nas i vas smatrati odgovornima”, rekao je, dodavši da “Izrael nije prijetnja samo za Gazu, već i za čitavo čovječanstvo”. “Nijedna država nije sigurna sve dok Izrael ne bude poštovao međunarodno pravo i dok ne shvati da je međunarodno pravo obveza. To se odnosi i na Tursku”, rekao je.

“Izrael i oni koji ga podržavaju nadaju se da ćemo zaboraviti ovaj genocid, no taj genocid neće biti zaboravljen”, upozorio je Erdogan istaknuvši da “ubojstva beba, djece, napada kojima su ciljevi bili bolnice, crkve i džamije neće biti zaboravljeni.” – Hina.

You may also like