Home Sport Ivica Olić preuzeo je kormilo hrvatske U-21 reprezentacije: “Veselim se radu s našim talentiranim igračima”

Ivica Olić preuzeo je kormilo hrvatske U-21 reprezentacije: “Veselim se radu s našim talentiranim igračima”

by Ante R.

Ivica Olić preuzeo je dužnost izbornika hrvatske U-21 reprezentacije nakon što je dogovorio detalje suradnje s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, a njegovo imenovanje potvrdio Izvršni odbor HNS-a, objavio je HNS.

Hrvatska U-21 reprezentacija u rujnu nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj s dvije domaće utakmice. Prvi susret protiv Farskih otoka na rasporedu je 5. rujna, dok će druga utakmica biti odigrana 10. rujna protiv Portugala. Mladu reprezentaciju u te će utakmice povesti Ivica Olić koji je dužnost izbornika preuzeo od Dragana Skočića.

Prilikom preuzimanja dužnosti, Olić se u sjedištu Saveza sastao s predsjednikom Kustićem i tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije Stipom Pletikosom.

Olić: Ponosan sam i počašćen

Do preuzimanja uloge izbornika U-21 reprezentacije, Olić je radio kao trener u stožeru hrvatske A reprezentacije, a kao pomoćnik izbornika Zlatka Dalića sudjelovao je u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru te srebrne medalje u Ligi nacija.

Uz rad u stručnom stožeru A selekcije, Olić je također vodio CSKA iz Moskve.

– Izuzetno sam ponosan i počašćen što sam dobio priliku voditi mladu hrvatsku reprezentaciju te zahvaljujem na povjerenju predsjedniku Kustiću i rukovodstvu HNS-a. Veselim se radu s našim talentiranim igračima i vjerujem da ćemo zajedno biti uspješni, kao i da ćemo na pravi način završiti aktualni ciklus te se plasirati na Europsko prvenstvo. Naša mlada reprezentacija ima veliki potencijal, a moj cilj je pružiti im potrebnu podršku i smjernice kako bi razvili svoje talente i postigli uspjehe koje zaslužuju. Uvijek sam vjerovao u snagu timskog rada i zajedništva, i siguran sam da ćemo, uz rad, trud i predanost, ostvariti ciljeve, kako u pogledu dobrih rezultata, tako i razvoja igrača za seniorsku reprezentaciju, izjavio je novi izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić.

Kustić: Donijet će novu energiju

– Siguran sam da smo u Ivici pronašli odlično rješenje za našu mladu reprezentaciju. Bogatu nogometnu karijeru sagradio je na predanom radu, upornosti i vjeri u sebe, a te vrijednosti želimo vidjeti i kod naših mladih igrača. Kao prvi pomoćnik Zlatka Dalića sudjelovao je u najvećim uspjesima hrvatskog nogometa te sam uvjeren da će njegovo vodstvo donijeti novu energiju i uspjehe našoj mladoj reprezentaciji. Ivica je radio s velikim trenerima i igračima, igrao je u velikim klubovima i na najvišoj mogućoj razini, a takvo iskustvo bit će od neprocjenjive vrijednosti za našu mladu reprezentaciju. Želimo mu puno sreće i uspjeha na ovoj poziciji, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, piše HRT.

Ademi potpisao za Osijek: ‘Želio sam igrati, a ne sjediti na klupi.

 

 

 

 

 

You may also like