Home Vijesti Jandroković jamči stabilnost vladajuće koalicije, poručio: “Nijedna vlada nigdje u svijetu nije pala zbog jednog odbora”

Jandroković jamči stabilnost vladajuće koalicije, poručio: “Nijedna vlada nigdje u svijetu nije pala zbog jednog odbora”

by Ante R.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak da pitanje imenovanja predsjednika jednog saborskog odbora neće izazvati krizu u vladajućoj koaliciji, dodavši da vlade nigdje na padaju zbog toga.

“Riješit će se ta situacija. Neće zbog jednog odbora vladajuća većina niti vlada doći u ozbiljnu krizu. Nijedna vlada nigdje u svijetu nije pala zbog jednog odbora”, rekao je Jandroković uoči sjednice šireg predsjedništva HDZ-a.

Jandroković je govorio o saborskom Odboru za ljudska prava. Nakon što se u medijima počeo spominjati predsjednik SDSS-a Milorad Pupuvac kao kandidat za čelnu osobu spomenutog odbora, HDZ-ov koalicijski partner Domovinski pokret poručio je da na to nikako ne može pristati jer, kako navode, taj odbor pripada kvoti saborske većine, čiji dio ne može biti SDSS.

Predsjednik Sabora demantirao je navode po kojima HDZ planira progurati Pupovca uz pomoć zastupnika SDP-a  “To je krivo. Bile su konzultacije, ali konzultacije oko odbora općenito, odnosno koji će odbor kome pripasti te oko kadrovskih rješenja. Ne bismo išli bez znanja koalicijskih partnera pregovarati s bilo kim”, kazao je.

Od novog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, koji je s današnjim danom preuzeo DORH, Jandroković očekuje da profesionalno i kvalitetno obavlja svoj posao. Njega je izabrao Hrvatski sabor, radio je kao sudac godinama i riješio mnoge teške slučajeve, rekao je Jandroković – Hina.

You may also like