Home Vijesti Kupovina na jadranskim tržnicama samo za one s dubljim džepom: Koliko se mora izdvojiti npr. za kilogram smokve, prodavači na opaske o skupoći: “To su normalne cijene”

Kupovina na jadranskim tržnicama samo za one s dubljim džepom: Koliko se mora izdvojiti npr. za kilogram smokve, prodavači na opaske o skupoći: “To su normalne cijene”

by Ante R.

Obilazak jadranskih tržnica u potrazi za prihvatljivom cijenom namirnica postaje sve veći izazov brojnim kupcima. Trenutne cijene zadaju velike glavobolje, prodavači nisu oduševljeni pokušajima fotografiranja. Ljute se na one koji pokušavaju uslikati cijene. “Ili kupite ili idite”, uvjetuju.

“Je li skupo? Nekad smo išli u Trst po namirnice, a onda se to prije nekoliko godina izniveliralo. Posljednje dvije godine opet idemo tamo po namirnice. Ne više zato što je veći izbor nego zbog cijena”, odgovara lokalac na pitanje jesu li cijene na moru za domaće stanovništvo previsoke

Osim u trgovinama, skupo je i na placu. Na zadarskoj tržnici kila breskvi bila je 4 eura, po 7, 8 eura prodavale su se trešnje. “Je, lijepi su nam ovi turisti. Dođu kupe šaku trešanja za jedan euro, kao skupo im je dat sedam eura kod nas. I pitam ja njega, iz Australije je, koliko košta to kod njega, a on meni 48. Ne znam jesam li ga ja dobro razumio, pa pitam koliko je smokva, a on meni jedna 14 dolara, ali da su njegove veće. Ne znam je li me zeza ili ne, ali mi je i svejedno”, objasnio je prodavač u Zadru, prenosi Večernji list.

Promjena odnosa snaga u Domu naroda parlamenta BiH: Dodikova stranka ostala bez kontrolnog paketa, presudila mu lutrija

Na rovinjskoj tržnici tradicionalno su zadnjih nekoliko godina cijene za one dubljeg džepa. Kila tikvica stoji tri eura, za kilogram domaćeg mladog sitnog krumpira mora se izdvojiti dva eura.

Domaće rajčice prodaju se za četiri eura. Mini rajčice, naravno još skuplje. Za četiri eura možete dobiti pola kilograma. Smokve se prodaju po 20 eura. No njima tek počinje sezona. Možda s vremenom pojeftine. “To su normalne cijene”, objašnjavaju prodavači na opaske da je skupo.

Hodak: “Miševi iz rupa izašli”. Najnoviji target je Zlatko Dalić. Jugoslaveni i orjunaši su se digli na svoje rahitične noge i traže krv. Smijeniti Dalića!

You may also like